GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir’de en popüler bebek isimleri belli oldu

Balıkesir’de en popüler bebek isimleri belli oldu

 

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre en popüler isimler açıklandı. Yeni doğan bebeklere isim olarak en çok Zeynep ve Yusuf kondu. Balıkesir’de de kız isimleri ve erkek isimleri arasında Zeynep, Ecrin, Azra isimleri dikkat çekti. Erkeklerde Yusuf Asaf ve Eymen isimleri tercih oldu.

 

Türkiye’de en yaygın kullanılan isimler ise kadınlarda Fatma, erkeklerde Mehmet oldu.  2021 yılında doğan bebeklere en çok verilen isimler ise Zeynep ve Yusuf oldu. Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılında en çok kullanılan bebek isimlerini açıkladı.

 

En Çok Tercih Edilen Kız ve Erkek İsimleri

  • Türkiye’de 2021 yılında doğan bebeklere verilen isimler incelendiğinde, erkeklerde Yusuf, kızlarda ise Zeynep isminin ilk sırada yer aldığı görüldü. Geçtiğimiz yıl doğan kız bebeklere en fazla Zeynep, Elif, Asel, Asya, Defne, Nehir, Azra, Zümra, Eylül ve Ecrin isimleri oldu. Yusuf, Alparslan, Miraç, Ömer Asaf, Eymen, Göktuğ, Ömer, Mustafa, Aras ve Ali Asaf isimleri ise en çok tercih edilen erkek isimleri oldu.

 

Ülke Genelinde En Yaygın İsimler

  • Türkiye İstatistik Kurumu, 2021’de bebeklere en çok verilen isimlerin yanı sıra ülke genelinde kullanılan en yaygın isimleri de açıkladı. Kadınlarda sırasıyla Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Zeynep, Elif, Meryem, Merve, Zehra ve Esra en çok kullanılan isimler oldu. Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali, Hüseyin, Hasan, Murat, İbrahim, Yusuf ve İsmail ise erkeklerde kullanılan en yaygın isimler oldu.

 

 

Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu