Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Engelli Çocukların Ürettikleri Ahşap Ürünler Rağbet Görüyor

Balıkesir’de Engelli Çocukların Ürettikleri Ahşap Ürünler Rağbet Görüyor

 

Balıkesir Susurluk ilçesinde özel eğitime gereksinim duyan gençler, ahşap oymacılık sanatını öğrenerek el becerilerini geliştirdi. Hafif düzeyde zihinsel engelli öğrenciler ürettikleri ahşap ürünlerle takdir topluyor. Ayrıca, ürettikleri ahşap ürünlere rağbet de var.

 

Ahsap 01

Engelli Çocuklar İçin Özel Sınıf

Susurluk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2016 yılında özel çocuklar için sınıf açtı. Ayrıca, hafif düzeyde zihinsel engelli öğrencileri için 2018 yılında 70 bin lira hibe aldı. Alınan destekle sınıf daha iyi imkanlara kavuştu. Üstelik özel çocuklara daha kaliteli eğitim şansı doğdu. Öğrencilerin sosyalleşmesi ve kendilerini geliştirmesi için ayrıca, mobilya bölümünü de derslere dahil etti.

10 hafif engelli çocuk açılan bu özel sınıfa, Türkçe, matematik ve ahşap işlemecilik dersi gördü. Özellikle, Sehpalar, çerçeveler, küçük mücevher kutuları, süs eşyaları yaparak, el becerilerinde önemli ilerlemeler kaydetti. Özel çocukların eğitim sonucunda ürettikleri ahşap ürünler ise büyük beğeni alıyor. Ayrıca, uzaktan eğitim sürecinde de yakından izleniyor. Öğretmenlerinin belirli periyotlarda telefonla görüntülü arayıp kendileri ve yakınlarından hem ödevleri hem diğer sorumlulukları hakkında bilgi aldığı öğrencilerle haftada bir gün birer saatlik çevrim içi görüşme yapılıyor.

Ahsappp

Mezun Olduklarında Sertifika Veriliyor

 

Lisenin müdürü Mehmet Karahan, AA muhabirine, okula kayıtlı olup özel sınıfta eğitim öğretim gören öğrencilere mezun olduklarında sertifika verdiklerini söyledi.

Bu öğrencilere yüz yüze eğitim döneminde okuma yazmanın yanı sıra haftada 15 saat iş eğitimi ve meslek ahlakı dersi verdiklerini belirten Karahan, “Çocuklarımız iş eğitimi ve meslek ahlakı dersinde küçük çaplı el işleri yaparak el becerilerini geliştirdi. Bizim buradaki en önemli önceliğimiz çocukların sosyalleşmesine yardımcı olmak. Yaptıkları ürünleri isterlerse evlerine götürebiliyorlar, isterlerse okulumuzdaki teşhir bölümüne koyabiliyorlar. Burada satın almak isteyene satıyoruz ve bu sayede öğrencimiz küçük çaplı da olsa bir gelir elde edebiliyor.” diye konuştu.

Ahsap 03

Özel eğitim sınıfı öğrencilerinden 16 yaşındaki Sudenaz Durmaz ise çok verimli bir dönem geçirdiklerini ifade etti. Durmaz, “Öğretmenlerim ve arkadaşlarımla aram çok iyi. Okulum bittikten sonra çalışmayı düşünüyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu