Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Eski Halı ve Kilimler Dönüşüyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Çağatay Bayramoğlu ve Mehmet Bozok adlı girişimciler, köylerden topladıkları eski halı ve kilimleri ekonomiye kazandırıyor.

Balıkesir’de Eski Halı ve Kilimler Dönüşüyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Çağatay Bayramoğlu ve Mehmet Bozok adlı girişimciler, köylerden topladıkları eski halı ve kilimleri ekonomiye kazandırıyor. Bu eski halı ve kilimleri toz dolabında temizleyen Bayramoğlu ve Bozok, bazılarını onarırken, onarılamayacak olanları keserek kırlent haline getiriyorlar.

Bostancı Mahallesi’nde, Çanakkale – İzmir Karayolu üzerinde eski kilim ve halı işi yapan Çağatay Bayramoğlu ve Mehmet Bozok, turistlerin ilgisini çektiğini belirtiyorlar. Yaklaşık 7-8 yıldır halı ve kilim işiyle uğraştıklarını ifade eden Bayramoğlu, bu süreçte köylerden topladıkları halıları temizlediklerini ve revize ettiklerini dile getirdi. Onarılacak halıları revize edip, kurtarılamayacak olanları keserek kırlent haline getirdiklerini belirten Bayramoğlu, turistlerin bu ürünlere yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Balıkesir'De Eski Halı Ve Kilimler Dönüşüyor

Bayramoğlu, el dokuması olan bu halıların değerli olduğunu ve her birinin bir sanat eseri niteliğinde olduğunu vurguladı. Doğal yünlerden yapılan bu halıların kaliteli ve estetik olduğunu dile getiren Bayramoğlu, plastik naylon halılar yerine yün halıların tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, bu ürünleri tanıtarak ve anlatarak müşterilere ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Balıkesir'De Eski Halı Ve Kilimler Dönüşüyor

Emekli öğretmen olan Mehmet Bozok da, halı işiyle köyde büyüdüğünü ve yetiştiğini belirtti. Emekli olduktan sonra da halı işine devam ettiğini ve arkadaşlarıyla birlikte bu işi yürüttüklerini dile getiren Bozok, halıları alıp kırlent veya yelek gibi ürünlere dönüştürerek değerlendirmeye çalıştıklarını ifade etti. Köylerden gelen haberler üzerine bazen köylere gidip ürünleri alarak ticaret yaptıklarını belirten Bozok, ellerinden geldiğince her şeyin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

 

 

İHA

Balıkesir Mezbahası Projesi Değerlendirildi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu