GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’de FETÖ’nün Darbe Girişimine Yönelik Davada Bir Tutuklu Sanık Tahliye Edildi

Balıkesir’de FETÖ’nün Darbe Girişimine Yönelik Davada Bir Tutuklu Sanık Tahliye Ettiler

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında FETÖ’nün darbe girişimi gecesi yaşananlarla ilgili 3’ü tutuklu ayrıca 6 sanığın yargılanmasına devam ettiler.

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan eski Genelkurmay Eğitim Daire Başkanı tuğgeneral İ.T, eski 19. Motorlu Piyade Tugayı Kurmay Başkanı kurmay albay M.T. ve o dönem aynı tugayda görev yapan üsteğmen E.D, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağladılar. Tutuksuz sanıklar eski yüzbaşı Ü.G. ve ayrıca tugay askeri gazinosunun eski müdürü B.V.E, avukatları ve yakınları ise mahkeme salonunda hazır bulundular. Binbaşı M.C.Y. ise duruşmaya katılmadı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan İ.T, ayrıca şu ana kadar görülen celselerde kendisiyle ilgili somut bir delilin olmadığını savunarak tahliye talebinde bulundular.

Duruşmada bazı tanıkların da ifadesi dinlendiler.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan E.D’nin adli kontrol şartıyla tahliyesine, İ.T ve ayrıca M.T’nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu