GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Fıstıkçamı Zeytine Alternatif Oldu

Balıkesir’de Fıstıkçamı Zeytine Alternatif Oldu

 

Balıkesir’de Fıstıkçamı zeytine alternatif haline geldi. Özellikle, Çam fıstığı ile ünlü Bergama’ya bağlı Kozak yöresine komşu bölgede Fıstıkçamı sayısı artıyor. Bir önemli ayrıntı da Orman İşletmesinin köylülere destek olması.

 

Balikesirde Fistikcami Zeytine Alternatif Oldu

Yöre İklimine Uygun

Burhaniye’de Orman Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanırken, sivil toplum örgütleri ve okullarda fıstık çamı dikme yarışına girdi. Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü öğretmen ve kursiyerleri de onlarca fıstıkçamını toprakla buluşturdu. Fıstıkçamının yöre iklimine çok uygun olduğunu anlatan Orman İşletme Şefi Turgay Aymaz, fıstıkçamı dikmek isteyenlere ayrıca destek olduklarını söyledi.

Çam Ağaçları Dikildi

Şarköy Mahallesine bağlı Sekliktepe mevkiine giden Halk Eğitimi Merkezi öğretmen ve kursiyerleri Orman İşletme Şefi Turgay Aymaz’ın öncülüğünde çok sayıda fıstıkçamı dikti. Etkinliğe katılmaktan mutlu olduğunu anlatan Rehber Öretmen Jale Özgün, “Bu etkinliği planladık. Bende ilk defa bu vesileyle bir çam ağacı dikmiş oldum. Çok mutluyum gerçekten. Herkese tavsiye ediyorum. Bu Orman Haftasında ve ayrıca diğer günlerde herkes ağaç diksin. Nesillerimize güzel ormanlar ağaçlar, temiz hava bırakalım” dedi.

 

Aw578127 04

Bir Fidanda Olsa Dikiniz

Burhaniye Halk Eğitimi Müdürü Turan Fırat Algül de, “Bir fidanda bizden olsun diye katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Peygamber Efendimizin “Kıyamet kopacağını bilseniz, dahi elinizde bir fidan varsa onu dikin” düsturunu bizde düstur edinerekten kursiyerlerimizle birlikte yeşile sahip çıkmak, ormana sahip çıkmak adına, çevreye sahip çıkma adına geldik buraya. Orman ekibimizin de katkıları ile fidanlarımızı diktik. Orman İşletme şefimize, öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Burhaniye Orman İşletme Şefi Turgay Aymaz ise, ayrıca ”Burhaniye ilçemizde fıstıkçamı önemli bir yer tutmaktadır.

Köylülerin Geçim Kaynağı

Algül konuşmasında ayrıca“Köylülerimizin önemli bir geçim kaynağıdır. Biz de Orman İşletmesi olarak köylülerimize bu konuda destek veriyoruz. Yeni yerlerde fıstıkçamı ile ağaçlandırma yapılmasını teşvik ediyoruz. Köylülerimize bu konuda fidan desteği sağlıyoruz. Yeni alanlarda fıstıkçamı dikimi kendimizde yaparak, ilerde köylülerimizin geçimine katkı sağlamasını bekliyoruz. Köylülerimiz de bu konuda duyarlı. Özellikle fıstıkçamından gelir elde eden köylüler daha çok bilinçlendiler. Çünkü, fıstıkçamı birim alanda zeytinden daha fazla kazandırmaktadır. Burhaniye ilçesi de bunun için çok uygundur. Etkinliklerimize katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu