Gündem

BALIKESİR’DE GELECEĞE NEFES VERİLDİ

Balıkesir kent merkezi başta olmak üzere Ayvalık, Manyas ve Gönen’de 10 bin fidan toprakla buluştu.

Vali Ve Cocuk

FİDANLAR ÇAĞIŞ’TA DİKİLDİ

 

Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesinde düzenlenen fidan dikme törenine, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, Emniyet Müdürü Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu ile vatandaşlar katıldı.

 

VALİ ŞILDAKTA FİDAN DİKMENİN ÖNEMİNE VURGU

 

Törende konuşma yapan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, ağaç ve fidan dikmenin önemine değindi. Şıldak, “Sevgili çocuklarımız, gençlerimiz, sizlere biz çok güveniyoruz. Bizim nesillerimize göre sizler yeşilin, ağacın, tabiatın, hayvanların kıymetini bize göre çok daha iyi biliyorsunuz, çok iyi yetişiyorsunuz. O sevgiyle, bilinçle eğitim alıyorsunuz. Sizlere bakınca geleceğimizdeki temel değerleri, bizi dünyaya emanet edilen o güzellikleri sizlerin çok daha iyi sahipleneceğinizi, koruyacağınızı adım gibi emin bir şekilde söylemek istiyorum.” diye konuştu.

Dsc 0022

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Birol Dündar da kentteki ormanlık alanların yüzde 45 olan oranının artırılması için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Dündar, Balıkesir’e 2003 yılından bu yana 122 bin 406 hektar alanda 151 milyon 246 bin fidan dikildiğini ifade ederek, “Orman Fidanlık Müdürlüğü bünyesinde 2015-2020 yılları arasında 59 bin 554 fidan üretildi. Fidanlıklarda 151 ayrı türde fidan yetiştirildi.” dedi.

 

500 FISTIK ÇAMI VE SERVİ DİKİLDİ

 

Konuşmaların ardından tören alanında oluşturulan sahada bin 500 fıstık çamı ve servi fidanı katılımcılar tarafından dikildi. Annesiyle beraber dikime katılan 3 yaşındaki Aylis Alpöz de fidanları suladı. Manyas ilçesinde de 200 fidan toprakla buluşurken, Ayvalık’ta ve Gönen’de düzenlenen dikim törenine ise yoğun katılım oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu