Teknolojiİlçe Haberleri

Balıkesir’de Gençlerden Teknoloji Şöleni

Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi, Deneyap Teknoloji Atölyeleri kapsamında düzenlenen 3. Faz Enerji Teknolojileri Proje Şenliği'nde öğrencilerin tasarımları büyük ilgi gördü.

Balıkesir’de Gençlerden Teknoloji Şöleni

585 Yatay 470 Dikey 1
Balıkesir’De Gençlerden Teknoloji Şöleni

Teknoloji Alanında Büyük Projeler

Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin 3. Faz Enerji Teknolojileri Proje Şenliği’nde, gençlerin enerji teknolojileri alanındaki projeleri büyük beğeni topladı. Şenlikte sergilenen projeler, gençlerin yenilikçi yaklaşımlarıyla dikkat çekti.

585 Yatay 470 Dikey 2
Balıkesir’De Gençlerden Teknoloji Şöleni

11 Farklı Alanda Eğitim

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunmayı hedefleyen bir girişim olarak tasarlandı. Bu atölyelerde, geleceğin mühendisleri, teknoloji girişimcileri ve liderleri yetiştirilerek Türkiye’nin teknolojik alandaki gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor. Türkiye genelinde 81 ilde bulunan 139 atölyede, on binlerce öğrenciye robotik, kodlama, nanoteknoloji, tasarım ve üretim gibi 11 farklı alanda eğitim veriliyor.

585 Yatay 470 Dikey 3

“Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz”

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, şenlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Deneyap Atölyeleri, ülke gelişimine katkı sağlayabilecek yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi ve gelişimlerine destek sağlanması açısından büyük öneme sahiptir. Bu atölyelerde seçilen yetenekli gençler, Tübitak, T3 Vakfı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile desteklenerek geleceğe hazırlanıyorlar. Yerli teknoloji gelişimine katkıda bulunmak, gençlere eşit fırsatlar sunmak ve takım çalışmasıyla yenilikçi projeler üretmelerini teşvik etmek amacıyla elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Haber: İHA

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı Başlıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu