GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Geniş Aile Sayısı Düşük

Balıkesir’de Geniş Aile Sayısı Düşük

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) “İstatistiklerle Aile 2020” bülteni yayımladılar. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, Türkiye’de 2008 yılında 4 kişi olan ortalama hanehalkı büyüklüğünün azalma eğilimi göstererek 2020 yılında ayrıca 3,30 kişiye düştüğünü gördüler

Geniş aileden oluşan hanehalklarının oranının en yüksek olduğu il Hakkari oldu.En düşük iller arasında ise Balıkesir yerini aldı. Geniş aileden oluşan hanehalklarının oranının en yüksek olduğu il, 2020 yılında %24,4 ile Hakkari olurken Hakkari ilini %24,2 ile Şırnak ve %21,5 ile Batman izledi. Bu oranının en düşük olduğu il ise %9 ile Eskişehir oldu. Eskişehir ilini %9,6 ile Çanakkale ve ayrıca %10,1 ile Niğde ve Balıkesir izledi.

Yaşam Koşulları Rutubetli Sonuçları İşret Etti

Kendilerine ait bir konutta yaşayanların oranı %58,8 oldu. Gelir ve yaşam koşulları araştırması sonuçlarına göre, 2019 yılında konutun mülkiyet durumları incelendiğinde, fertlerin %58,8’inin oturduğu konutun kendilerine ait olduğu, ayrıca %25,6’sının ise kiracı olduğu görüldü. Fertlerin %39,3’ünün 2019 yılında konutunda izolasyondan dolayı ısınma sorunu yaşadığı, %36,9’unun sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçevesi vb. nedenlerle sorun yaşadığı ve %26,1’inin trafik veya endüstrinin neden olduğu hava kirliliği, ayrıca çevre kirliliği veya diğer çevresel sorunlar yaşadığı gördüler.

En Fazla Mutluluk Ailede

Bireyleri en fazla aileleri mutlu etti. Yaşam Memnuniyeti Araştırması, 2020 sonuçlarına göre, 18 ve üzeri yaştaki bireyler arasında kendilerini en fazla ailelerinin mutlu ettiğini belirtenlerin oranı %69,7 oldu. Erkeklerin %74,9’u kendilerini en fazla ailelerinin mutlu ettiğini ifade ederken bu oranın kadınlar için %64,5 olduğu gördüler. Kendilerini en fazla çocuklarının mutlu ettiğini belirten erkeklerin oranı ayrıca %9,2 iken kadınların oranı %20,7 oldu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu