Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Hafta İçi Gece Hafta Sonu Tam Kısıtlama

Balıkesir’de Hafta İçi Gece Hafta Sonu Tam Kısıtlama

 

Covid-19 ile ilgili kısıtlamalar genişletildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine toplantısı sonrasında açıklanan yeni kararlara göre tüm ülkede olduğu gibi Balıkesir’de de uygulanacak.

 

Hafta Sonu Yasakları Geri Döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı kararlara göre, Hafta içi gece 21.00’den sabah beşe kadar, Hafta sonu ise Cuma gecesi 21.00’den kesintisiz olarak Pazar sabahı saat 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Üretim ve Market gibi Yerler belli Saatlerde Açık Olacak

Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışında.  Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışında olacak.

65 Yaş Üstü Ve 20 Yaş Altı Toplu Taşıma Araçlarını Kullanamayacak

65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaklardır. Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkları gidermek için gereken tedbirleri alacaktır. Anasınıfı ve benzeri eğitim kurumların faaliyetlerine ara verilecektir.

Hamam, Sauna, Spor Salonları Faaliyetlerine Ara Verilecek

Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı gibi etkinlikler yapılamayacaktır. Cenaze namazları yakınları dahil 30 kişiyle kılınacak, nikahlar bu sayıyı geçirmeyecektir. Hamam, sauna, spor salonları faaliyetlerine ara verilecektir. Her alışveriş merkezi, semt pazarı için hıfzıssıhha kurulu sayıyı tek tek belirleyecektir. Ayrıca alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodlamasına geçilecektir.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu