Balıkesir’de Hastalıklara Çok Yönlü Bakış

İnflamasyonun altında yatan hastalıkların tespiti ve tedavisi için multidisipliner yaklaşımlar tartışıldı.

Balıkesir’de Hastalıklara Çok Yönlü Bakış

Balıkesir’de Hastalıklara Çok Yönlü Bakış

Balıkesir’de düzenlenen “İnflamasyona ve Ağrıya Çok Yönlü Bakış Sempozyumu”, 100’ü aşkın katılımcıyla Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte, inflamasyon ve ağrıya yönelik güncel tedavi yaklaşımları ele alındı.

Balıkesir’de Hastalıklara Çok Yönlü Bakış
Sempozyum

Sempozyumda konuşan Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilay Şahin, iltihapların yalnızca kas-iskelet sistemi değil, romatolojik ve nörolojik hastalıkların da habercisi olabileceğini vurguladı. Şahin, “İltihap, bazen kendiliğinden bazen ise enfeksiyonlar sonrası ortaya çıkıyor. Bu durum, yaşam kalitesini düşürerek gündelik işlerin yapılmasını zorlaştırıyor. Erken teşhis ve bütüncül tedavi yaklaşımları bu noktada büyük önem taşıyor” dedi.

Etkinliğin açılışına Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özgen Şafak ve başhekim yardımcıları Doç. Dr. Süha Seren ile Doç. Dr. Bülent Atik katıldı.

Sempozyum başkanlığını, Prof. Dr. Nilay Şahin ile İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hacer Şen üstlendi. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Geriatri Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, sempozyumda yaptığı konuşmada, hastaların multidisipliner bir yaklaşımla değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Balıkesir’de Hastalıklara Çok Yönlü Bakış
Sağlık Gündemi

Etkinlikte, dahiliye, geriatri, romatoloji ve fizik tedavi uzmanları, akademisyenler, asistanlar ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek inflamasyonun tedavisinde ortak yaklaşımların önemini tartıştı.

Bülten

Hayırsever Desteğiyle Özel Eğitimde Parladılar

Balıkesir Üniversitesi erken teşhis ağrı yönetimi inflamasyon multidisipliner tedavi romatolojik hastalıklar nörolojik hastalıklar