Gündem

Balıkesir’de Havalar Serinleyecek!

Balıkesir’de Havalar Serinleyecek!

 

Balıkesir’de hava sıcaklığının bugünden itibaren kademeli olarak düşecek. Hafta ortasından itibaren de yağışlarla tüm yurtta hissedilir derecede azalması bekleniyor. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak hava sıcaklıklarına karşı vatandaşların tedbir almasını vurguladı.

 

VALİLİKTEN HAVA SICAKLIKLARINA KARŞI UYARI GELDİ

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre; Balıkesir bölge genelinde mesvsim normallerin 4 ile 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklarının pazartesi gününden itibaren azalacağı ve Cuma gününe kadar kademeli olarak 7 ile 7 derece arasında düşeceği tahmin ediliyor. 22 Eylül Perşemve ve 23 Eylül Cuma günleri Balıkesir bölgesinin kuzeyinde (Balıkesir ve Çanakkale geneli ile İzmir ve Manisa’nın kuzey kesimleri) sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak hava sıcaklıklarına karşı vatandaşların tedbir almasına dikkat çekti

MARMARA’DAN BAŞLAYARAK KIDEMELİ OLARAK DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Sıcaklıkların Marmara, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyinden başlayarak kademeli olarak düşeceği, hafta ortasından itibaren yağışlarla tüm yurtta hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normallerinin altına gerileyeceği tahmin ediliyor. Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Orta Toroslar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ANİ SICAKLIK DEĞİŞİMLERİ VE HAVA UYARILARINA DİKKAT!

Serin ve yağışlı havanın gelecek hafta başına kadar süreceği, hava sıcaklığının ise kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 4 ila 9 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Kuzey kesimler ağırlıklı, hafta ortasına kadar görülecek sağanağın, haftanın ikinci yarısında kuzey ve iç kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere hemen hemen tüm yurtta etkili olması bekleniyor. Ani sıcaklık değişimleri ve kuvvetli meteorolojik hadiselerle ilgili hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıların dikkatle takip edilmesi gerekiyor.

Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu