Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Hayatını Kaybeden Kadın Organları İle 5 Kişiye Umut Oldu

Balıkesir’de Hayatını Kaybeden Kadın Organları İle 5 Kişiye Umut Oldu

 

Bandırma’da geçirdiği beyin kanaması sonrası hayatını kaybeden kadın, organ bağışı sayesinde 5 insana umut oldu. Başhekim Muzaffer Şenveli’nin organ bağışını “Bizim Bandırma insanımız yüce gönüllüdür” şeklinde değerlendirdi.

Balikesirde Hayatini Kaybeden Kadin Organlari Ile 5 Kisiye Umut Oldu

Aile Organ Bağışına Onay Verdi

M. Demirci adlı kadın, Bandırma’da beyin kanaması teşhisi ile Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altındaydı. Ancak, 58 yaşındaki kadın hastanın beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine, ailesinin onayıyla yapılan organ nakilleri, organ bekleyen 5 hastaya umut oldu.

Ayrıca, sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 58 yaşındaki bayan hastanın iki böbreği Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi’ne, karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesi’ne, korneaları ise Balıkesir Tıp Fakültesi’nde organ bekleyen hastalara ulaştırıldı. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Öğretim Üyesi Muzaffer Şenveli konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Bandirma Egitim Ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Ogretim Uyesi Muzaffer Senveli 03

Şanveli açıklamada şunları kaydetti;

“Yaklaşık 1,5 ay önce göreve başladım. Daha önceki görevimizde de organ nakillerimiz oldu. Tekrar geldikten sonra ekibimizi toparladık, ayrıca koordine ettik. Organ Nakil ekibimizle birlikte ciddi bir çalışmanın içine girdik. Bugün itibarıyla iki donör organ nakli için hazırladılar. Organlarının verilmesi konusunda ailelerin yardımcı olduğu M.D.(58) bayan hastanın iki böbreğini, karaciğerini ve ayrıca iki korneasını 5 hastamıza hayat olarak hediye ettik. Allah kendisine rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Çok zor bir hadisedir. Bir yakınını kaybederken diğer hastalara organlarını vermek zor bir olaydır. Bizim Bandırma insanımız yüce gönüllüdür” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu