Gündem

Balıkesir’de Hedef Tarım Uygulamaları

Balıkesir’de Hedef Tarım Uygulamaları

 

Balıkesir İl Tarım müdürlüğü  Kent Tarımının güçlendirilmesi çalışmalarını hızlandırdı. Uygulama merkezi olma yolunda çalışmalar yürüten İl Müdürü Erkan Alkan bazı illerin konuyla ilgili muhatapları ile istişareler gerçekleştirdi. Balıkesir’deki çalışmaları anlattı.

 

ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, bazı illerden gelen genel müdürler ile Balıkesir’de Kent Tarım Uygulamalarını konuştu. Müdür Alkan, Balıkesir’in uygulama noktasında merkez olması yolunda yürütülecek çalışmaları değerlendirdi. Toplantı Mehmet Akif Ersoy Toplantı Salonunda toplantı düzenlendi.

 

Uygulama Tarim 6

 

KATILIM SAĞLAYANLAR

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Bakan Danışmanı Zeliha Sönmez, Çanakkale İl Müdürü Erdem Karadağ, Bakanlık, Bursa ve Çanakkale İl Müdürlüklerinden gelen teknik ekipler katılım sağladı.

 BALIKESİR’İN ZENGİNLİKLERİ

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir’in tarım ve hayvancılık potansiyelini anlattığı sunumunda bölgede uygulanan projeler hakkında bilgi verdi. Balıkesir’in Türkiye’yi doyuran şehir olma yolunda ki zengin kaynaklarını dile getirdi. Alkan Kent Tarımı Uygulamaları Projesinin önemini vurguladı.

 

Uygulama Tarim 4

 

TOPRAKSIZ TEKONOLOJİLİK SERALAR

Toplantı da uygulanacak olan projelerle güneş enerjisi sistemleri (GES), rüzgar enerjisi sistemleri (RES), jeotermal kaynaklar ile biyokütle enerjileri kullanılacak. Ayrıca  topraksız teknolojik seraların yanı sıra, kurutma, depolama ve paketleme tesislerinin kurulum aşamaları ve çalışmaları gerçekleşecek.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu