Balıkesir'de Her Bütçeye Uygun Kurban Pazarı

Balıkesir'de Her Bütçeye Uygun Kurban Pazarı

Balıkesir’de Her Bütçeye Uygun Kurban Pazarı. Balıkesir’in Bandırma ve Gönen ilçelerinde hayvan yetiştiricileri kurban pazarı kurdu. Hayvan yetiştiricileri ilgiden memnun olduklarını belirttiler.

Balıkesir’de Her Bütçeye Uygun Kurban Pazarı. Bandırma ve Gönen’de Kurban Bayramı dolayısıyla kurulan kurban pazarında hayvan yetiştiricileri satışlardan oldukça memnun olduklarını ilettiler. Ayrıca bayram gününe kadar herkesin bütçesine uygun kurbanlık bulunduğunu ifade ettiler.

“Satışlarımız güzel”

Hayvan yetiştiricisi Fatih Tezen, “Bandırma kurban pazarında yerimizi kurduk, kurbanlıklarımızı getirdik. Her sene olduğu gibi müşterilerimize hizmet veriyoruz. İki gündür buradayız. Allaha şükür satışlarımız güzel. Biraz daha hesaplı olduğu için dişi hayvanlarımıza da talep var. Her sene olduğu gibi kaliteli mal yaptık. 600 adet hayvanla buraya geldik. Çok şükür şu anda 200’e yakın hayvanı verdik. Tatilin uzun olmasından dolayı Erdek’ten gelen çok müşterilerimiz var. Erdek’ten olsun Ocaklar’dan olsun gelen müşteri ile sohbette ediyoruz. Soruyoruz ‘nerelisiniz’ diye. Bu sene turizmciler bayağı fazla. Onun dışında halkımızda da oldukça talep fazla. Bandırma’daki standart müşterilerimizi burada görüyoruz. Satışlarımız güzel Allah bin bereket versin. Sadece benim değil buradaki bütün esnaf arkadaşlarımızın kasapları var poşetlerinizi alın gelin biz burada hayvanlarınızı kesip sizlere teslim ederiz” dedi.

“Kimse kurbansız kalmaz”

Gönen’de hayvan yetiştiricisi Ahmet Çorbacıoğlu ise, “Bugün esnaf olsun köylü olsun hayvanını pazara getirdi. Ayrıca asıl yoğunluk arife günü olur şu anda pek alıcı yok pazarda. Fiyatlar her bütçeye uygun kurbanlık var 4-5 bin Türk lirasından tut 8-10 bin Türk lirasına kadar küçükbaş da kurban var. Yoğunluk olsa da kimse kurbansız kalmaz sıkıntı olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

“İhracatımız başladı”

Gönen’de hayvan yetiştiricisi Ufuk Mandacı da, “Fiyatlar 4-5 bin Türk lirasından başlıyor. Bununla birlikte 10-15 bin Türk lirasına doğru gidiyor. Bugünden itibaren taleplerimiz eşten dosttan gelmeye başladı. Ayrıca dışarıdan da gelmeler başladı. Özellikle zaten buradaki çevremizden de talepler gelmeye başladı. Bizim Gönen’de hayvanlarımızın daha vitaminli daha taze otlar ile beslenmesinden dolayı daha iyi verimin olduğunu düşünüyorum yurt dışına dahi ihracatımız başlamıştır. Şu an bile gelen arkadaşlarımızdan görüyoruz ki dışarıdan takip ediyoruz İstanbul’a dahil koyun satışlarımız başladı” şeklinde konuştu.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

bandırma gönen balıkesir balıkes kurban bayramı hayvan pazarı