GündemDünyadan HaberlerEğitim

‘’BALIKESİR’DE HERKES İÇİN BİLİM VAR’’

Tübitak 4007 ‘’Balıkesir’de Herkes İçin Bilim Var’’ projesi kapsamında Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi’nde yapılan Bilim Şenliği’nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi’nde, “Balıkesir’de Herkes İçin Bilim Var!” sloganıyla düzenlenen Bilim Şenliği’nin açılışı gerçekleşti. Üç gün boyunca sürecek olan 193 etkinlikte 80 kişilik proje ekibi 26 farklı kurumdan konuşmacı, atölye lideri ve rehberler yer alacak. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Proje Yürütücüsü Dr. Leyla Ayverdi, Tübitak 4006-Balıkesir Temsilcisi Prof. Dr. Fatih Satıl ve çok sayıda akademisyen, eğitimci ve öğrenci katıldı.

AYVERDİ ‘’BİLİMİN EĞLENCELİ YÖNÜNÜ KEŞFEDECEĞİZ’’

Katılımcılarımızın bilimin eğlenceli yönünü keşfetmeleri ve bilimin değerlerine yönelik gerçekleştirdiğimiz projemiz Matematik, Fizik, Biyoloji, Kimya, Drama, Ekoloji, Mimarlık, alanında çalışmalarımız var. Gün içerisinde grup çalışmaları, deneysel etkinlikler, yarışmalarımız devam edecek. Bizimle birlikte olacak olan 156 kişilik proje ekibimize, 26 farklı kurumdan gelen konuşmacı, atölye lideri ve rehberlerimize çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

ÇAKIR ‘’BİLİME KATKI SUNUYORUZ’’

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Muzaffer Çakır; ‘’2010 yılında bu kuruma atandığımda öğrencisi olmayan, elektriği olmayan bir kurumda başlamıştık. Şu anda 503 öğrencisi 32 öğretmeni ve idarecisiyle Balıkesir’in bilimine katkı sunmaya çalışıyoruz. Türkiye’de şu anda 2. Bilsem olarak değerlendiriliyoruz. Kurumumuz sınava yönelik test usulü çalışma yapmayan proje tabanlı, öğrencinin yeteneği doğrultusunda çalışan bir kurumdur. 2011 Yılında açılan kurumumuzda 6 yıl içerisinde kurumsal bazlı 4 TÜBİTAK Projesi 1 Avrupa Birliği Projesi gerçekleştirilmiştir. Ancak bu yıl içinde 4 kurumsal bazlı TÜBİTAK bazlı proje ve 1 de Avrupa Birliği projesi kabul edildi. Ben bizden desteklerini esirgemeyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

YILDIZ ‘’BALIKESİR’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR’’

BİLSEM’in çalışmalarını büyük bir mutlulukla takip ettiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ‘’Balıkesir’de gerçekten herkes için Bilim var. Bu bir gerçek. Güzel şeyler oluyor. Daha da güzel şeyler olmaya devam edecek. Cemil Meriç’in diyor ya; ‘’Gördüğü her aydınlığı yangın zannedip, söndürmeye koşan zavallı insanlar, gözleriniz karanlığa o kadar alışmış ki, yıldızlar bile rahatsız ediyor sizi. Düşüncenin kuduz köpekler gibi kovalandığı bir ülkede düşünce adamı nasıl yetişir?’’ diye bir sorusu var. Bir zamanlar böyle güzel okullarımız yoktu. Ama şu an geldiğimiz noktada düşünen sorgulayan ve ülkesi için bir şeyler üretmeye çalışan okullarımız var. Balıkesir’de eğitim anlamında güzel şeyler oluyor’’ ifadelerini kullandı.

YILMAZ ‘’BİLİMDEN UZAKLAŞTIĞIMIZDA HAYAT KABUS OLUR’’

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ‘’Biz yerel yöneticiler olarak bilimden uzaklaştığımızda sizlerin hayatı kabusa döner. Balıkesir’de herkes için bilim var. Aslında belediyeden başlaması lazım bilimin. Etrafımızda olan her şeyin bilimsel bir açıklaması var. Ama biz bunu kullanmayı bilmiyoruz. Şu asfaltı atarken, kaldırımların dizaynından tutun da kanalizasyon tesisatına kadar herşeyin bilimle açıklaması var. İnşallah gençlerimiz ile birlikte bunları yaparken hem akıllı olalım hem fikrimizi kullanalım. Hem bilimi bilelim. Ama ilimden çok ciddi yararlanalım’’ şeklinde konuştu.

DEMİR ‘’DÜNYAYI ŞEKİLLENDİRECEK OLANLAR ONLAR’’

Öğrencilerin çalışmalarını büyük bir beğeni ile izlediğini söyleyen Karesi kaymakamı Abdülkadir Demir; ‘’Dünyayı şekillendirecek olanlar kaderine razı olmayanlar. Biz kaderimize razı mıyız? Biz kaderimize razı değiliz. Şu anki oluşan ortam kaderimiz. Yüce rabbimizin takdiriyle. Biz gayret gösteririz. Yüce rabbimiz de ne uygun görürse o bizim kaderimiz olur. Biz yapalım. Üretelim, çalışalım. Olanı tekrar değil, onu hangi noktaya götürdüğünüz önemli’’ dedi. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu