GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Balıkesir’de Hıdırellez Coşkusu Yaşandı

Balıkesir’de Hıdırellez Coşkusu Yaşandı

 

Burhaniye ilçesinde, geleneksel Hıdırellez kutlaması Karınca Deresinde yapıldı. Dere kenarını dolduran her yaştan yüzlerce vatandaş dilek tutup suya taş atarken, kumlara dileklerini yazdı.

 

Aw612086 02

 

Dua Eşliğinde Dilek

İlçenin içinden geçen Karınca Deresi kenarında geleneksel Hıdırellez coşkusu yaşandı. Hıdırellez parkında buluşan vatandaşlardan bazıları çay içip sohbet ederken, çok sayıda vatandaş da Karınca deresinde bir araya geldi. Dualar yaparak dilek tutan vatandaşlar çaya taş atarken, dilekler yerine gelir mi gelmez mi bilinmez ama Burhaniyeliler bu geleneği asırlardır yaşatıyorlar.

Allah ne nasip ederse…

Hukuk Fakültesine gitmek istediğini anlatan Begüm Özdemir iha’ya konuştu Özdemir, “Bu gün hukuk fakültesini istedim kendim için Ankara’da. Ayrıca Annem babama sağlık diledim. Taşlarımızı attık dualarımızı yaptık. Artık, Allah ne naip ederse o olur” dedi. Nejla Hanebakan da, ”Anne babama ve yeni doğacak kardeşime sağlık ve yeni bir iş dileğinde bulundum” diye konuştu. Bartu Özdemir ise, “Annem veya babamdan bir telefon istedim. Sonra akrabalarıma, kendime, anneme, babama hepsine sağlık diledim” dedi. Melek Şahin de, “Ben büyüyünce öğretmen olmak istiyorum. Onu diliyorum. Ailem, dayım, yengem hepsi iyi olsunlar istiyorum. Ben onlara buradan mutluluk diliyorum” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu