Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de ‘Huzur’ Operasyonu

Balıkesir’de ‘Huzur’ Operasyonu

Balıkesir’de asayiş ve narkotik polislerinin il genelinde yaptıkları ‘Huzur’ operasyonlarında 128 şahıs gözaltına alınırken, adli makamlara sevk edilen 8 kişi tutuklandılar.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla il merkezinde, Bandırma, Burhaniye, Edremit ve Savaştepe ilçesinde yapılan çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 16 şahıs gözaltına alınırken, adli makamlara sevk edilen 4 şahıs tutuklandılar.

Yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 6 adet fişek, 3 adet ruhsatsız tüfek ve bu tüfeklere ait 7 adet kartuş, 1 adet kurusıkı tabanca ve bu tabancaya ait 5 adet fişek ele geçirdiler.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik olarak yapılan 74 ayrı çalışmada il merkezi ile Bandırma, Edremit, Ayvalık, Kepsut, Gönen, Bigadiç, Gömeç, Susurluk, Burhaniye ve ayrıca Savaştepe ilçelerinde 112 şüpheli şahıs gözaltına alındı. 4 şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanırken, ayrıca 2 şahıs adli kontrol şartıyla, 106 şahıs da haklarında yapılan adli işlemler neticesinde serbest bırakıldılar.

Olaylarla ilgili yapılan aramalarda; 2 bin 157 adet cinsel içerikli hap, bin 117 gram esrar, 797 gram bonzai, 403 adet sentetik ecza hap, 129 gram metamfetamin, 49 adet ecstasy hap, 3 gram kokain, 1 adet enjeksiyon çözeltisi bulunan enjeksiyon, 1 adet el telsizi ve şarj cihazı, 4 adet ruhsatsız tabanca, 15 adet fişek, 3 adet hassas terazi ve ayrıca 28 bin 590 TL suçtan değerlendirilen para ele geçirdiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu