Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Huzurevlerinde Aşılama Olası Faciaları Önledi: Huzurevlerinde 50 Pozitif Vaka Var Ama Durumları İyi

Balıkesir’de Huzurevlerinde Aşılama Olası Faciaları Önledi: Huzurevlerinde 50 Pozitif Vaka Var Ama Durumları İyi

 

Vaka Artışları Huzurevi Sakinlerini de Etkiledi

Balıkesir’de Covid-19 vaka artışı hala sürüyor. Artış, bir yıl boyunca karantina ve tedbirlerle korunan, ancak geçtiğimiz ay İçişleri Bakanlığının uygulama değişikliği ile belli saatlerde dışarı çıkılmasına izin verilen huzurevi sakinlerini de etkiledi.

Aşılama Olası Faciayı Önledi

Balıkesir’de ki tüm huzurevlerinde yapılan Covid-19 taramasında, 50 pozitif vaka tespit edildi. Ayrıca, pozitif vakaların durumunun iyi olduğu ve 26’sının tedbir amaçlı hastaneye yatırıldığı belirtiliyor. Ancak, özellikle 65 yaş üstü vatandaşların aşılanmasının, olası can kayıplarının önüne geçtiği belirtiliyor. Ayrıca, alınan bilgilere göre, yapılan taramalarda 6 huzurevi personelinin de testini pozitif olduğu ifade ediliyor.

Vali Şıldak Sürekli Uyarıyor

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir’de özellikle hızla artan vakalarla ilgili olarak sürekli uyarı yapıyor. Şıldak, özellikle de Balıkesir’in kuzey ilçelerinde kendini gösteren mutasyonlu virüsün tüm Balıkesir’e yayıldığına işaret ediyordu. Kesin olmayan bilgilere göre, huzurevinde rastlanan vakaların da daha hızlı yayılan bu mutasyonlu virüsten etkilendiği ifade ediliyor. Ayrıca, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile huzurevlerinin tümünün an itibari ile karantinaya alındığı belirtiliyor.

Haber: Kamil Akyürek

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu