Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de İlginç Yangın: Balkonda Közü Unuttular!..

Balıkesir’de İlginç Yangın: Balkonda Közü Unuttular!..

 

Balıkesir’de oldukça ilginç ve enteresan bir yangın meydana geldi.

 

Balıkesir Edremit’e bağlı Altınkum mahallesinde yaşayan bir aile sobadan çıkan közün söndüğünü varsaydı. Üstelik közü bir çuvala koyarak balkona bıraktı. Ancak, tam olarak sönmeyen köz, yanmaya devam ederek balkonda yangına neden oldu.

Balikesirde Ilginc Yangin 01

Yangın İle İlgili İlginç Ayrıntıyı İtfaiye Ekipleri Fark Etti.

Olay, Balıkesir Edremit’e bağlı Altınkum Mahallesi Üç Fidan Caddesi C blok Daire 2’de meydana geldi. Balkonda yaşanana yangının fark edilmesi ile birlikte olay yerine gelen itfaiye yangına hemen müdahale etti. Ekipler, ayrıca söndürme çalışmaları esnasında yangın ile ilgili ilginç ayrıntıyı fark etti. Yaptıkları ilk incelemede, önmüş olduğu varsayılan közün yanmaya devam ettiğini ve önce çuvalı tutuşturduğunu tespit etti. Ayrıca, Tutuşan çuvalın balkonda bulunan odun ve diğer malzemelere sıçradığı ve yangına neden olduğunu belirledi.

İtfaiye Ekiplerinden “Lütfen Dikkatli Olalım” Uyarısı

Ucuz atlatılan ve büyümeden söndürülen yangın sonrası ise ailenin şaşkınlığını gizleyemediği ifade ediliyor. Aile, sobadan çıkardıkları közün tamamen söndüğünü düşünerek çuvalın içine koydukların ve orada unuttuklarını belirtiyor. Yaşanan olay karşısında çevredekilerin de şaşkınlıklarını gizleyemediği belirtiliyor. İtfaiye ekipleri ise bu konuda uyarılarda bulunarak, “özellikle soba, mangal ve benzeri ısınma araçlarında meydana gelen köze dikkat edelim. Hatta bazen buna benzer durumlarda, Mangal közünün orman yangınına neden olduğu bile oluyor. Lütfen bu konuda aşırı dikkatli olalım” dedi.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu