Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de İlk Yasak Belli Oldu Gibi!

Balıkesir’de İlk Yasak Belli Oldu Gibi!

 

Tüm ülkede olduğu gibi Balıkesir’de de gözler saat 15.30’dan sonra başlayan kabine toplantısında. Masada, özellikle 1 Mart itibari ile başlayan normalleşme süreci boyunca yaşanan vahim artışta var.

 

2021 03 29 Kabine 06

Balıkesir’de ki Vahim Vaka Artışı Tam Kapanma Olasılığını Artıyor

Kulislerde özellikle Ramazan ayında tam kapanma uygulamasının gelebileceği olasılığı konuşuluyor. Ayrıca risk haritasının da güncelleneceğine kesin gözüyle bakılıyor. Çok yüksek riskli bölgede ki Balıkesir’de, vahim vaka artışını gösteren grafik, tam kapanma olasılığını artıyor. Ancak gelen bilgiler, yüksek riskli Balıkesir’de toplu iftar yemeklerinin kesin yasaklanacağına işaret ediyor.

Şehir Giriş Çıkışlara Kapatılacak mı?

Kulislerde, Balıkesir’de ki iller gibi gerileme sağlanamayan merkezlerde, tamamen kapatma da gündemde. Ayrıca, İle giriş çıkışların da kapatılması olasılıklar arasında yer alıyor. Balıkesir, Sağlık Bakanlığının verilerine göre, 100 binde 288,16 ile risk grubunda 4. sırada yer alıyor. Kaldı ki, Bu gün Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Düşüş yaşanmadığı gibi artış seyri sürüyor.” şeklinde bir açıklama da yaptı. Dolayısı ile kabineden çıkacak kısıtlama kararlarının, Balıkesir’de uygulanacağına neredeyse kesin gözü ile bakılıyor.

An itibari ile tüm gözler kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrilmiş durumda. Toplantı sonucunda, Şehir giriş-çıkışları kapatılması, Ramazan ayına özel düzenlemeler ve Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması belli olacak.

Haber: Nursima Akyürek

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu