Gündem

Balıkesir’de Jandarma Ekiplerinden Trafik Denetimi

Balıkesir’de Jandarma Ekiplerinden Trafik Denetimi

 

Balıkesir’de jandarma trafik ekipleri trafik denetimi gerçekleştirdi.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri, özellikle hafta sonları artan trafik hareketliliğinden kaynaklı kazaların azaltılması maksadıyla, hız limitleri, emniyet kemeri kullanımı, sürüş esnasında cep telefonu kullanımı gibi kurar ihlali yapan araç sürücülerine dönük trafik uygulaması yaptı.

Bu kapsamda yapılan radarla hız kontrolü denetimlerinde 16 araçla ilgili sorumlulara 6 bin 178 lira idari para cezası kesildi. Yine motosiklet ve motorlu bisiklet denetimi sonucunda 791 araç kontrol edilirken, 52 araca 25 bin 925 lira idari para cezası kesildi ve 13 araç trafikten menedildi.

Denetimler kapsamında şehirler arası yolcu taşıyan 200 araç denetlendi. 11 araca 4 bin 676 lira idari para cezası kesilirken 4 araç trafikten men edildi. Kırmızı ışık ve cep telefonu kullanımı denetimi sonucunda 24 kişiye 8 bin 426 lira idari para cezası uygulanırken, 2 araç trafikten men edildi.

Jandarma ekipleri tarım işçisi ve personel taşımacılığı yapan 52 araca ise 18 bin 955 lira idari para cezası kesti ve 17 araç trafikten menedildi.

Son olarak yapılan alkol denetimi sonucunda da 887 aracı kontrol eden ekipler, 16 araca 18 bin 834 lira ceza kesti, 6 araç trafikten menedildi ve 4 kişinin ehliyetine geçici olarak el konuldu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu