Balıkesir’de Kadınlar İçin Yeni Yıl Umudu: ÇARŞI 2025
Başkan Ahmet Akın, kadınların el emeği ürünlerini kalıcı satış yerlerinde sunmayı planladıklarını açıkladı

Balıkesir’de Kadınlar İçin Yeni Yıl Umudu: ÇARŞI 2025
Kadın girişimciler ve kooperatifler, ÇARŞI 2025’te el emeği ürünlerini sergiliyor
Kadın Kooperatiflerine Büyük Destek
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen “ÇARŞI 2025”, kadın girişimcilere yeni fırsatlar sunuyor. Kadınların iş gücüne katılımını artırmayı ve aile ekonomisine destek sağlamayı hedefleyen etkinlik, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde kapılarını açtı.

Başkan Akın’dan Kalıcı Satış Yerleri Müjdesi
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, ailesiyle birlikte etkinlikte kadınlarla buluşarak onların el emeği ürünlerini inceledi. Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesi için desteklerini sürdüreceklerini belirten Akın, “Kadınların emeğine sahip çıkıyoruz. Haftanın her günü açık olacak kalıcı satış yerlerini şehrimize kazandıracağız” dedi. Ayrıca, “Balıkesir Molası” adıyla kurulacak tesislerde kadınların ürettiği ürünlerin satışı için planlar yaptıklarını açıkladı.
Kadın Girişimcilerden Yoğun İlgi
Takı, çanta, yiyecek, dekoratif aksesuar gibi birçok kategoride el emeği ürünlerin sergilendiği ÇARŞI 2025, ziyaretçilerden tam not aldı. Geleneksel giyim ve yöresel lezzetlerle zenginleştirilen etkinlik, kültürel mirası tanıtmaya da katkı sağlıyor.
31 Aralık’a Kadar Devam Edecek
Kadın girişimcilerin ve kooperatiflerin ekonomik gelir elde etmelerine olanak sağlayan etkinlik, 31 Aralık’a kadar devam edecek. ÇARŞI 2025, gastronomiden sanatlara kadar geniş bir ürün yelpazesiyle Balıkesirlileri bekliyor.
Ayvalık’ta Yılbaşı Turizmi Canlandı
Bülten