GündemSiyaset

BALIKESİR’DE “KAMUSAL CAMBAZLIK”

BALIKESİR’DE LUNAPARK ALANININ SATIŞINA İLİŞKİN CHP İL BAŞKANI SERKAN SARI’DAN “KAMUSAL CAMBAZLIK” YORUMU

Kent merkezinde Kültür Merkezi olarak değerlendirilmesi öngörülen Lunapark alanının Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla satışa çıkartılması tepki topladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentin merkezinde hazinenin kendilerine kültür merkezi yapılması için verdiği 7 bin 114 metrekarelik arsayı satışa çıkardı. Meclisten çıkan kararla birlikte bugün yapılması beklenen satış kararına ilişkin CHP İl Başkanı Serkan Sarı öncülüğünde Lunapark alanı için imza kampanyası başlatıldı. Planlar ve oyunlarla birtakım ayak oyunları oynanarak Lunapark alanının satışının yapılacağını söyleyen CHP İl Başkanı Serkan Sarı, satış Kararına tepkili olduklarını yineledi ve konuyla ilgili imza topladıklarını belirtti.

Chp Lunapark 3

“KAFALARDA SORU İŞARETLERİ BIRAKIYOR”

 

CHP İl Başkanı Serkan Sarı yaptığı konuşmada, ”Burası yeşilliklerin olduğu bir Kültür Merkezi yapılabilirdi. Ama bugün görüyoruz ki bir takım değişiklik ve ayak oyunları ile, kamusal cambazlıkla diyelim hazineden takas yapıp değiştirdik gibi bir savunma ile buranın satışını sağlamaya çalışıyorlar. Satışın amacını anlamış değiliz. Satışlın bu kadar acil ve alalacele mahkeme kararı beklemeden hukuksal bir yargı kararı beklenmeksizin ihaleye çıkarılması kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Bu telaş niye? Hukuka saygımız sonsuz. Şehrimizin de hukuk tanımaz bir anlayışla Lale Devri bilinci ile satalım, çiçekle yelim, süsleyelim, püsleyelim diyerek, kentimize bir değer bırakmayalım anlayışı ile bu iş olmaz. Kentimizde taş üstünde taş bırakmayacaklar” dedi.

Chp Lunapark 2

“YAPILANLARIN HEPSİ BAŞTAN SONA YANLIŞ”

 

Sarı “Burada yeni açılışı yapılan yolun henüz yasal yükümlülükleri yerine getirilmemiş. Altıeylül Belediyesi’nin sitesine girdiğinizde burada işlenmiş bir plan yok. Plansız ve hukuksuz bir şekilde henüz daha kurul onayına sunulmuş tadilat planları ve kurul onayı gelmeden, planlara işlenmeden aylar öncesinde bu yol yapılıyor. Yaklaşık 5-6 milyon lira parayı buraya heba ediyorsunuz ve satmak istedikleri 23 milyonluk araziyi hangi amaçla müteahhit alacaksa ona hizmet etme çabası ile de bu yatırımları yapıyorsunuz. Bunların hepsi baştan sona yanlış” ifadelerini kullandı.

 

“YÜCEL YILMAZ’I HALKLA ORTAK AKLA DAVET EDİYORUM”

 

CHP İl Başkanı Serkan Sarıi,“Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a yetkililere çağrımdır. Bu itirazlara bakarak bu satıştan vazgeçmesini ve hukuktan ayrılmadan hukuk çerçevesinde, kamu vicdanına yakışır şekilde halkımızla ortak akılla kentimizi yönetmeye davet ediyorum.”dedi.Sarı, “Kentin değerine saygı duyulmasını istiyoruz. Hukuktan ayrılmamaları talebimiz. Hukuksuz işlerin içinde olmamalarını arzu ediyoruz. Çok insanın imzası var burası heba olmasın diyerek. Kamu vicdanı kabul görmeyecektir. Hukukta da kabul olmayacaktır.” açıklamasını yaptı.

 

BU ALAN ŞEHRİN EN BÜYÜK KENT MEYDANI OLABİLİR

 

Sarı, “Kent Meydanı Projesi bir yaşam projesidir. Bu alan ile birlikte Atatürk Parkı ile birlikte karşımızda bulunan tren yollarını birleştiren, şuan otopark olanı olarak kullanılan başka bir kuruma ait olan yeri takas yöntemi ile alara,k bu alanın yeşille donatılması isteğimiz. Türkiye’nin en büyük kent meydanlarından biri bu meydan. Büyük kent meydanları oluşturabilecekken yapılan bu daraltma şehre yapılan haksızlıktır. Bizim düşüncemiz burasının bir Kent Meydanı olarak planlanmasıdır” şeklinde konuştu.

 

22 MİLYON GELİR BEKLENİYOR

 

7.114,54 m2 yüzölçümlü lunapark alanı için 22 milyon 774 bin 528 TL. değer biçildiği açıklanırken, lunapark alanını İzmirli bir firmanın istediği iddia ediliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu satıştan elde edilecek gelirle belediyenin devam eden projelerine kaynak sağlanacağı ve belediye gelirlerinin arttırmadı hedefini taşıyor. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu