GündemEğitim

Balıkesir’de Karayolu Trafik Haftası Etkinliği Düzenlendi

Balıkesir’de Karayolu Trafik Haftası Etkinliği Düzenlendi

 

Balıkesir’de, Karayolu Trafik Haftası kapsamında Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda etkinlik gerçekleştirildi.

 

‘’TRAFİK KONUSUNDA DUYARLI ÇOCUKLAR’’

Vali Hasan Şıldak, programda yaptığı konuşmada, yeni gelişen neslin trafik konusunda daha bilinçli olduğunu söyledi. Özellikle çocukların kendilerine bu konuda daha fazla ümit verdiğini belirten Şıldak, şöyle devam etti: “Yeni nesil kurallara çok daha bağlı, saygılı bilinçli. Tıpkı çevre bilincinde, çevre duyarlılığında, hayvan sevgisi, insan sevgisinde olduğu gibi trafik konusunda bizim kuşaklara göre çok daha iyi ve donanımlı geliyorlar’’.

‘’YEMEK YERKEN UYDUĞUMUZ KURALLAR GİBİ’’

Trafik hayatın ayrılmaz bir parçası diyen Şıldak sözlerine şöyle devam etti;’’Tıpkı yemek yerken uyduğumuz kurallar gibi tıpkı yolda yürürken uyduğumuz kurallar gibi içimize tamamen sindirmemiz gereken bunun caydırıcılık olarak değil severek isteyerek kendi güvenliğimiz için aynı zamanda karşımızdaki diğer sürücüler, yayaların güvenliği için uymamız gereken kurallardan oluşuyor.”

YUSUF ALTINÖZ’DEN DENETİM BİLGİLENDİRMESİ

Balıkesir Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yusuf Altınöz ise trafik güvenliğinin önemine dikkati çekti. Altınöz, 2021 yılında trafik güvenliğinin sağlanabilmesi için yaptıkları denetimlerde 1 milyon 237 bin 369 araç ve sürücüyü kontrol ettiklerini, kusurlu olan 287 bin 177 sürücüye ceza uygulandığını bildirdi. Konuşmaların ardından 2022 yılı Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde şiir, kompozisyon ve resim dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yılın trafik görevlileri seçilen Başpolis Memurları Muharrem Öz ve Tuncay Taşdemir, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Ünal, Zabıta Memuru Bilal Uçak ile yılın sürücüsü Recep Akman ödüllendirildi. AA’nın haberiğne göre; Burhan Erdayı İlkokulu öğrencilerine teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verilmesiyle program tamamlandı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu