GündemKöşe Yazıları

Balıkesir’de Kavga Yerini Huzura Mı Bıraktı?

Balıkesir’de Kavga Yerini Huzura Mı Bıraktı?

 

Bu Yazımda Vali Bey’in Duruşunu ve Büyükşehir dendiğinde akla gelen MEYDAN konusunu bulacaksınız…

28 yıllık gazetecilik yaşamımda pek çok kez eleştirdiğim konularla gerek Başkanlar gerekse Valilerden geri dönüşler aldım.

Balıkesir’den kimler gelip kimler geçmedi ki dedirten idarecilerimiz, Belediye Başkanlarımız şehre dair hep güzel işler peşindeydi. Bu işlerin doğru bulmadığım konularından en önemlilerinden birisi de ‘MEYDAN’ konusuydu. Bugün bu konuyu gündeme getirmiş olacağım.

Açıkçası ilk kez yıllardan sonra değişim ve dönüşümün hissedildiği bir dönem geçişindeyiz. Ve uzun yıllardır özlenen, kurumlar arasındaki soğuk zincirin paramparça edildiği bir birliktelik söz konusu.

En azından, bunu net olarak programlarda aralarda geçen samimi, esprili, rahat ve art niyet taşımayan sözlerle hissediyoruz. Bu cümleleri kuruyorum, çünkü geçmişte yapılan programlarda yaşanan tartışmalar, söylenen sözler, atışmalar, karartmalar şehir adına bizleri hep üzdü.

Şehir mutlu ise biz mutluyuz

Hatırlayalım. Balıkesir’de uzun yıllar şehrin nefes alınacak tek yeri olarak Atatürk Parkı dile getiriliyor. Ancak devamında “başka nefes alacak yer yok” deniyordu.

Özellikle şehir içinde meydan isteği ise; şehirlilerin adeta, artık mümkün değil gözüyle bakılmasına neden olmuştu. Çoğukez gerek Mimarların, gerekse mecliste meclis üyelerinin sık tartışmaları arasına giren gündem oluyordu.

Eski hal binasının yıkımı ile şehir meydan istiyor başlıklarını en fazla atan, köşelerinde dile getiren şahsım, bu konuda halkın isteğini dile getirdiğimi unutan şimdiki kıymetli vekilimiz İsmail Ok’un ertesi sabah yazılarımı gördüğünde telefonla yaptığımız yarım saatlik görüşmeleri de beraberinde getiriyordu…

Bugün açıkçası şehirlinin benimsediği ve şehri gerçekten seven İsmail Ok’un, bugüne dek verdiği mücadelelerde azmi ve başarısını takdir ediyorum. Kimileri fütursuzca eleştirse de doğru tek…

Sayın Ok şehirde hala sevilen ve eğitimci ağırlığını koruyan bir isimdir.

Gelelim asıl mevzumuz olan MEYDAN konusuna yazımda da belirttiğim gibi şehirde yaşayanların rahatı huzuru için oluşturulan mekânları hizmete koyanlardan Allah razı olsun. Şehrin adını önemseyip el birliği verilmesini sağlayanlardan Allah razı olsun.

Balıkesir için başta Balıkesir’in Valisi dedirten Vali Hasan Şıldak’a ve kurumlara kattığı değerle adından söz ettirenlere, ekibine, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a, geri planda olup etkisini ortaya koydurttuğu çalışmalarla ortaya koyan ekip ruhunu hissettiren Yasin Sağay’a, ekibine, niyeti halis olup ortaya koyanlara Balıkesirli için şehir adına teşekkür ederim.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu