Gündem

Balıkesir’de “Kaz Tüyünden Köpek Montu” Yaptı

Balıkesir’de “Kaz Tüyünden Köpek Montu” Yaptı

Terzilik mesleğini 21 yıldır devam ettiren Melek Aslan: Bu mesleğe 13 yaşında başladım. Yaz tatilinde küçükken aldığım eğitimler ve çıraklığım sayesinde bu mesleği öğrenmeye ve sevmeye başladım. Mesleğimi çok severek yapıyorum’ ’dedi.

BALIKESİR’DE ÜRETENE DEĞER VERİLİYOR

Terzilik mesleğinde en ilginç anılarını paylaşan Melek Aslan kaz tüyünden yapılmış abiye bir kıyafetin artık kullanılmadığını ve bu kıyafeti köpeği için yeniden tasarlayıp köpeğe mont dikimi yaptığını anlattı. Tasarlayarak üretmenin heyecan verdiğini belirten Aslan Balıkesir’de önceleri kadın terzi olarak yadırgadığını ancak sonradan alışıldığı için kabul görüp iyi örnek olarak gösterildiğini söyledi.

Dsc0015

KADIN TERZİ YILIN EN İYİ AHİ’Sİ SEÇİLDİ

“Bu sene Balıkesir Valiliği tarafından ‘Yılın en iyi ahisi’ seçildim. Balıkesir Esnafları arasından yılın en iyi ahisi olarak seçilmek cidden çok güzel bir duygu ve onurlandırıcı. Düşünülmek ve şehirde var olduğumuzun bilinmesi hele ki ödüllendirilmesi apayrı bir mutluluk nedeni.İyiki bu şehirdeyim ve şehrimizin duyarlı insanları var. Herkese  teşekkür ediyorum.”Nursima Akyürek’in Haberi

‘’Çırak, Kalfa Sonra Da Usta ‘’

Aslan: ‘’Dikiş sürecinde en çok kullandığım 2 makine var biri dikiş makinesi diğeri de ovarlok, yeniden dikmek çok eğlenceli, İbrahim Bodur Meslek Lisesi’nde başladığım çırak, kalfa ve ustalık hayatımda terzilik benim için bir vazgeçilmez oldu. Mesleğimi müşterilerimle birlikte öğrendim. Ustam çok gezen biriydi  ve dükkanda hep ben olurdum.Hayat beni bu mesleğe yönlendirdi, para konusunda sıkıntı çekiyordum çocuk gelişimi ve bunun üzerine bazı şeyler okudum ama terzilik mesleğini bırakamadım’’ ifadelerini kullandı.

“Kaz tüyünden köpek montu”

Aslan : ‘’Eski bir abiyeyi yeniye çevirmek benim için çok ilginç olmuştu. En ilginç deneyimlerinden biri de müşterilerimden biri kaz tüyünden mont getirdiğinde onun köpeğine uygun bir mont tasarlamıştım. Benim için çok ilginç bir deneyim olmuştu. Aslında tasarımı yapılan bir ürün olduğunda yapımı bizler için kolay olabiliyor, siz tasarlayın biz de yapalım’’ dedi.

01 Manset Foto

“Terzi Olarak Ayakkabı Bile Diktiğim Oldu”

Melek Aslan günümüz terziliğin de yeni kıyafet dikimi yaptıklarını ancak, tadilat işlerinin de hala yapıldığını söyledi. Terzi olarak ayakkabı bile diktim diyen Aslan, Ayakkabı diktim, elbise kıyafet birçok şeyi diktiğim oldu. Herhalde bugüne dek dikmediğim hiçbir şey kalmamıştır ’dedi.

Kadın Terziye İhtiyaç Vardı

Aslan sözlerine :‘’Müşterilerimin çoğu güleryüz, ve fiyatlarımızın ucuz olmasından dolayı bizi tercih ediyorlar. Balıkesir’de beni güleryüzlü terzi olarak tanıyorlar. Balıkesir’in Altıeylül mahallesinin bu sokağında 9 terzi mevcut hepsi de erkek terzi bir bayan terzi ben varım. İlk başlarda bu delilik gibi geldi ama sonradan bir kadın terziye ihtiyaç olduğunu anladık’’

“Müşteri Kızsa da Önceliğim Kıyafeti Kaliteli Vermek”

Terzi Aslan : ‘’Bazen müşteri yoğunluğu nedeniyle işlerini yetişemediklerimiz de oluyor. Kıyafeti beklettiğimizde en güzel haliyle vermek istiyorum. Hızlı vermek yerine kıyafeti en güzel en kaliteli haliyle vermenin benim önceliğimin olduğunu düşünüyorum. Yetişemediğimiz ürünlerde müşterilerimiz kızsa da önceliğimiz kıyafetleri vs. en iyi haliyle verebilmek’ ’dedi.

‘’Yılın En İyi Ahisi Seçildim’’

Aslan : ‘’ Bu sene Balıkesir Valiliği tarafından ‘Yılın en iyi ahisi’ seçildim. Balıkesir Esnafları arasından yılın en iyi ahisi olarak seçilmek cidden çok güzel bir duygu ve onurlandırıcı. Ahilik ve Esnaflık haftası olmuştu o zaman bu yılın en iyi ahisi seçilme hakkını kazanabildim. Düşünülmek ve şehirde var olduğumuzun bilinmesi hele ki ödüllendirilmesi apayrı bir mutluluk nedeni. Teşekkür ediyorum.”Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu