GündemEkonomiİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Kaza !

Balıkesir’de Kaza !

Araç İçindeki Yolcularıyla Yan Döndü!

Balıkesir’de Balya ilçesinde yaşanan trafik kazasında aracın dört tekerleğinden ikisi havada kaldı. Korku dolu anlar yaşayan araç içindeki sürücü ve iki  yolcu panik yara aldı. Kaza sonrası araç hurdaya döndü.

Balıkesir'De Kaza
Balıkesir’De Kaza Balya Müstecap Yolunda Yaşanan Kazada Üç Yaralı Var

Müstecap Yolunda Kaza

Balıkesir’de Kaza ! Araç sürücüsü E.Ç, İlçenin müstecap yolu olarak bilinen güzergâhında kaza yaptı. Trafik kazasında araç içinde 3 kişi yara aldı. 10 H 6368 plakalı araç, kazada ağaca çarparak durdu. Araç, çarpmanın etkisi ile yan döndü. Trafik kazasında araç camları kırıldı. Öte yandan çarpmanın etkisi ile yan dönen araç ağaç gövdesine çarptı. Tek yönlü yaşanan kazada araç kullanılamaz hale geldi.

Balıkesir'De Kaza
Balya’Da Seyir Halindeki Araç Ağaca Çarptı.ağaçta Yan Duran Araç Içinden Üç Kişi Kurtarıldı

Dikkatsizlik Kazaya Neden Oldu

Sürücüsünün seyir halindeyken bir anlık dikkatsizliği kazaya neden oldu. Ayrıca, Kazada E.Ç,S.Ç ve İ.Ç kazanın etkisi ile büyük bir korku yaşadı. Olayın ardından Balıkesir İtfaiye ekipleri ve 112 sağlıkçıları olay yerine gitti. Balya müstecap yolu 5.km de meydana gelen tek yönlü kazada 3 vatandaş yara aldı. Kaza sonrası yaralılar, 112 sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Kaza ile ilgili inceleme başladı.

Trafikte Dikkat Dağınıklığı

Trafik güvenliği dünyanın her bölgesinde gündemde olan ve gündemden düşmeyecek bir konu. Ayrıca, Araç kullanırken dikkat edilmesi gereken onlarca husus var. Dahası, şüphesiz ki bu maddeler arasından en temel ve belki en önemli olanlarından biri sürücülerde dikkat dağınıklığı.

Böylelikle, Trafikte meydana gelen kazaların bir kısmı araç hatası kaynaklı olsa da büyük bir kısmı sürücü kaynaklı oluyor .Ayrıca, bu kazalar Türkiye’de her gün onlarca kişinin ölümü ile sonuçlanıyor.

Beraberinde, Her ne kadar teknolojinin gelişmesi ile birlikte sürücü hatasından kaynaklanan kazalarda bir düşüş olsa da hala kaza çok. Dahası, yine de yapılan araştırmalar ve raporlar dikkat dağınıklığının trafik kazalarında çok büyük bir rol oynadığını gösteriyor.

 

 

Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu