Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de ki Kesimde Büyük Şaibe Araştırılıyor

Balıkesir’de ki Kesimde Büyük Şaibe Araştırılıyor

Balıkesir Dursunbey İlçesinde, Temmuz ayı içinde yapılan kurban kesiminde yaşanan şaibeler, mercek altına alındı.

1 Kişi 500 Kesim İçin Başvurmuş

Balıkesir’de 8 Temmuz’da Dursunbey’de İlçe merkezinden ve gözden uzak yerde 1 kişinin 500 kesim için yaptığı resmi başvuru sonrası yaşanan dikkat çekici gelişmelerin, incelenmeye alındığı ifade ediliyor.

Cemaatlerle İlgisi Araştırılıyor

3 beş yüz kişinin kurban hissesinin olduğu iddia edilen 500 büyükbaş hayvanın, tek elden ve tek temsil ile kesiminin yapılmasının kuşku uyandırması sonrasında,  ilçe yetkililerinin bazı belge ve evrak taleplerinde bulunmuş ve gerek belge eksikliği, gerekse hatalı belge nedeni ile oldukça ciddi miktarlarda cezalar kesilmişti. Temmuz ayı içinde gerçekleşen kesim işinin ilgili Cemaatlerle ilgisi olup olmadığı araştırılıyor.

500 Hayvan Bağış mı, Hisse Sahipli mi?

Dursunbey’de arada geçen zamana rağmen,  yaşanan kurban kesim işi ile ilgili olarak hale gündeme getirilen iddialarsa oldukça dikkat çekici. Birçok vatandaş, ilçede gözden ırak kesimhanenin özellikle seçildiğini, geçen yıl yurtlarda kesimin yasaklanması nedeni ile bazı cemaatlerin bu yöntemi geliştirdiğini iddia ederek “500 büyükbaş hayvanın 3 bin beş yüz hissedarı olur ama ortada kimse yok. Bu hayvanlar bağış mı, hisse sahipli mi?” sorusunun cevabının mutlaka araştırılması gerektiğini ifade ediyor.

Yurtlarda Kesim Yasaklanınca!

İddiaları dile getiren bazı vatandaşlar, Yurtlarda kesim yasaklandığı için bu tip girişimlerle yasanın etrafından dolaşıldığını, aksi halde 5 yüz büyükbaş hayvanın kesimi için birkaç kişi ile temsilin mümkün olamayacağını dile getiriyor.

“Tüm Hissedarları Buraya Yığarız Ve Kargaşa Çıkar” Tehdidi Var Mı?

Bayramda Dursunbey’de yaşanan olayla ilgili olarak dile getirilen ciddi iddialar arasında, Kesim yapılan gün resmi belge ve evrak talebinde bulunan yetkililere ‘İstanbul, Balıkesir ve Ankara plakalı onlarca Mercedes ve lüks araçlar ve avukatların kameraları açarak “tüm hissedarları buraya yığarız ve kargaşa çıkar” şeklinde tehditlerin yapıldığı da gündeme getiriliyor. Yetkililerin tüm tehditlere rağmen, çok sayıda eksik belge ve eksik küpe nedeni ile ciddi cezalar kestiği de ayrıca belirtiliyor.

Her Hisse 7 Parça, Ama Araçlara 4 Parça halinde Yüklendi

Dursunbey’de yaşanan kesim olayı ile ilgili bir diğer önemli iddia ise, her hayvana 7 hisse denmesine rağmen, kesilen hayvanların araçlara 4 parça halinde Karkas şekilde sarılması. Ayrıca olayın gerçekleştiği gün beş yüz büyükbaş hayvanın dışında başka tırlarla yeni hayvanlar geldiği ve araç üzerinde beklerken birbirini boynuzlayarak telef olanlar olduğu yine ciddi bir diğer önemli iddia.

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu