Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de ki Orman Yangınına Hızlı Müdahale

Balıkesir’de ki Orman Yangınına Hızlı Müdahale

 

Bugün Balıkesir’in Kepsut ilçesine bağlı Karagöz kırsal mahallesi yakınlarında orman yangını meydana geldi. saat 14.00 sıralarında ormanlık alanda başlayan yangına ilk andan itibaren hızlı şekilde karadan ve havadan müdahale geldi.

 

Balikesirde Ki Orman Yanginina Hizli Mudahale 01

6 Helikopter 5 Uçak İle Müdahale

Yapılan hızlı müdahale ve alınan önlemler sayesinde, Kırsal Karagöz mahallesi yangından etkilenmedi.  Saat 16.15 itibariyle yangına 6 helikopter, 5 uçak olmak üzere 11 hava unsuruyla müdahale gerçekleşti. Karadan ise 26 arazöz, 9 su ikmal aracı ve iş makinesi söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Yerleşim Yerlerini Tehdit Eden Bir Durum Yok

Ayrıca, çevre illerden talep edilen ilave hava ve kara söndürme unsurları da yangın mahalline ulaşmak üzere. Yangın ile ilgili olarak akşam saatlerinde Balıkesir Valiliğinden bir açıklama geldi. Açıklamada, “Söndürme çalışmaları Valilik koordinasyonunda Orman Bölge Müdürlüğü, İtfaiye ve Jandarma birimlerinin yoğun gayretiyle sürmekte olduğu ve yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum bulunmadığı belirtildi.

Balikesirde Ki Orman Yanginina Hizli Mudahale 02

Orman yangını ile mücadele sürerken ormanlık alanlara girişlerin yasak olduğu sık sık hatırlatılıyor. Ayrıca, resmi makamlar çıkan orman yangınla ilgili araştırma başlattı.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu