Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Ki Uygulama Oteli Rağbet Görüyor

Balıkesir’de Ki Uygulama Oteli Rağbet Görüyor

1 Eylül’de hizmete giren, 45 yataklı Gazi Mustafa Kemal Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (M.T.A.L) Uygulama oteli rağbet görüyor. Kısa bir süre içinde % 50 kapasite doluluğa ulaşan uygulama oteli, hem eğitime sağladığı katkı, hem de şehrin yatak kapasitesine sağladığı katkı ile öne çıkıyor.

İlk Etkinlik Sınavını Başarı İle Verdi

24 saat tüm kişi, kurum ve kuruluşlara hizmete açık olan Uygulama oteli, aynı zamanda bünyesinde barındırdığı toplantı salonları ile toplu faaliyetler için de olanak sunuyor. Hatta yeni açılan Uygulama otelinde ilk etkinlikte başarı ile düzenlendi. “Balıkesir’de hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı çalıştayı’na” ev sahipliği yapan Uygulama oteli, ilk sınavını başarı ile vererek, muhataplarda memnuniyet yarattı.

5 Yıldız Ayarında Şıklık ve Konfor Sunuyor

Oda, eğitim salonları ve yemek salonlarında sağladığı şıklık ile dikkat çeken Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ki Uygulama Oteli’nin, bir diğer önemli özelliği, G.M. Kemal M.T.A. Lisesinde verilen Turizm ve otelcilik eğitiminde öğrencilere sağladığı katkı. Ayrıca, uygulama otelinde şef eşliğinde öğrencilerin hazırladığı lezzetli yemekler de gün boyu açık büfe olarak servis ediliyor.

Dsc 7177

Eğitim Kalitesine Büyük Katkı Sağlıyor

Konu ile ilgili Gazete Merhaba’ya açıklama yapan Lise Müdürü İsmail Koca. “lisemizde ‘Konaklama ve seyahat hizmetleri’ ile ‘Yiyecek İçecek Hizmetleri’ konusunda eğitim veriyoruz. Bu uygulama oteli zaten yüksek eğitim kalitemize çok daha büyük katkı sağladı. Burada yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz sadece Balıkesir’de değil Türkiye’nin tüm turistik bölgelerinde rağbet görüyor” dedi.

Koca, “Öğrencilerimize Büyük Rağbet Var”

Turizm alanında verilen eğitimin önemine değinen Müdür Koca, “Öğrencilerimize, Staj döneminde bile Antalya gibi ülkenin turizm merkez olan ve prestijli otellerde rağbet gösteriliyor. Üstelik buralarda stajyer olarak belirlenen resmi ücretin üstünde bir ücrette alabiliyorlar. Mezun olan öğrencilerimizin hemen hemen tümü çok rahat iş bulabiliyor. Hatta, aldıkları ücretler bazen bizim maaşlarımızın üstünde bile oluyor. Bu önemli ayrıntıyı özellikle okul tercihi yapacak çocuklarımızın ve ebeveynlerinin dikkate alması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Dsc 7195

Hem Hesaplı Hem Konforlu

Bir ayrıntı da Uygulama Otelinin mevcut seçenekler arasında birazda olsa daha hesaplı olması.  Maltepe Mah. 237. Sk. B Blok No 1214 adresinde hizmet veren Uygulama Otelinde, konaklamak isteyenler dilediği zaman 0 530 842 18 81 numaralı GSM numarasını arayarak, ya da https://gmkmtal.meb.k12.tr adresinden ulaşarak rezervasyon yaptırabiliyor. Ayrıca, otele ulaşım adına dijital platformlarda navigasyon bilgileri de yer alıyor.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu