Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Kimlere Ne Zaman Aşı Yapılacak?

Balıkesir’de Kimlere Ne Zaman Aşı Yapılacak?

 

Covid 19 salgınına karşı tüm Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen aşılama programına Balıkesir’de de start verildi. Aşı Uygulanacak Grup Sıralamasında belirlenen 4 aşamadan oluşan çizelgeye göre 1. aşamada yer alan Sağlık Kurumu Çalışanları, Yaşlı, engelli koruma yerlerinde kalan ve çalışanları ve 65 yaş üstü vatandaşlara aşı yapılmaya başlandı.

 

Birinci Aşamadakilere Aşı Vurulmaya Başlandı

Sağlık Bakanlığının yayınladığı Aşı Uygulanacak Grup Sıralamasına göre ülke genelinde önce sağlık çalışanlarına uygulanan aşı, kademeli olarak belirlenen gruplarda yer alan ve kabul eden tüm vatandaşlara yapılacak. 4 Aşamadan oluşan çizelgeye göre 1. Aşamada yer alan Sağlık Kurumu Çalışanları, Yaşlı, engelli koruma yerlerinde kalan ve çalışanları ve 65 yaş üstü vatandaşlara aşı yapılmaya başlandı.

Ilter Kus Serkan Kadir Keskin

İl Sağlık Müdürü ve Rektör İlk Aşılananlar Arasında

Covid 19 salgınına karşı tüm Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen aşılama programı, Balıkesir’de de ilk olarak sağlık çalışanları ile başladı. Hastanelerde ve sağlık Kuruluşlarında başlayan aşılamada, aşı ile ilgili örnek olmak için, Sağlık İl Müdürü Serkan Kadir Keskin ve aynı zamanda Tıp Fakültesi öğretim üyesi de olan Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş ilk aşı yaptıran isimlerin arasında yer aldı.

İşte kimin nasıl ne zaman aşı olabileceğine dair Aşı Uygulanacak Grup Sıralamasına göre belirlenen aşı çizelgesi…

A8C70130 Fb14 4A1F 95D0 Ecd305Dffc41

Haber: Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu