GündemEğitimGörüntülü HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Kırmızı Çizgimizi Çektik

Balıkesir’de Kırmızı Çizgimizi Çektik

İçişleri Bakanlığının “30 Mart’ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz” uygulaması Balıkesir’de dün yaşama geçirildi. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ayrıca protokol üyeleri yola kırmızı çizgi çekti.

Kırmızı Çizgi Çiziyorum

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il’de uygulamaya geçen “Kırmızı Çizgi Çiziyorum Yayalara Öncelik Tanıyorum” etkinliği Balıkesir’de de yapıldı. “Öncelik hayatın, öncelik yayanın” sloganıyla düzenlen program İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekiplerinin de katkılarıyla. Ayrıca İl Emniyet Müdürü Hasan Onar yayalara öncelik vurgusu yaptı.

Öncelik Yayalar

Kırmızı Çizgi Çiziyorum etkinliği dün Yarış Ortaokulu bahçesinde ve yol üzerinde gerçekleşti. Etkinlikte  Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Şıldak, “Yaya önceliği o kadar önemlidir ki adeta bir kırmızıçizgidir. Bu mesajın bütün ilimizdeki vatandaşlarımıza, bilhassa sürücülerimize ulaşmasını sağlamak adına bu kampanyayı ayrıca burada farkındalık çalışması olarak gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimiz

Etkinlikte Yarış Ortaokulu öğrencileri ellerinde yayalara öncelik yazılı dövizler taşıdı. Protokol üyeleri yoldan geçen sürücülere kırmızı ,maske ve ayrıca trafikle ilgili eğitici oyuncaklar dağıttı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak önderliğinde il protokolü Yarış Ortaokulu önünde yaya önceliğine yönelik farkındalık etkinliği çevredeki vatandaşların ve ayrıca sürücülerin ilgisini gördü. Programda trafikte önceliğin yayalar olduğu belirtildi. Etkinlikte, Yarış Ortaokulu önündeki yaya geçitlerine kırmızı çizgi. Vali Şıldak, etkinliğe katılan öğrencilere yaya geçidi kullanımı konusunda uyarılar. Etkinliğe katılanlar daha sonra araç sürücülerine broşür dağıtarak yayalara öncelik tanınması konusunda bilgiler verdi.

Başkan Yılmaz “Araç Sürücülerimizin Dikkatli Olması Önemli”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “yayalar önceliğimiz. İçişleri Bakanlığımızın daha önce kırmızı düdük ardından da kırmızı çizgimiz yayalarımız etkinliği tüm Türkiye’de yapılıyor. Bizde bu kampanyayı burada yapıyoruz. Araç sürücülerimizin dikkatli olması lazım. Ayrıca bu farkındalığın arttırılması için bir hafta boyunca bu vurguyu yapacağız. Olumsuz kazaların önüne geçebilmek için ve ayrıca gerekse gençlerde de bu bilinci kazandırmak için etkinlik gerçekleşiyor”.  Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu