GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Kırsal Kalkınma İçin Yeni Yatırıma 1,5 Milyon Hibe

Balıkesir’de Kırsal Kalkınma İçin Yeni Yatırıma 1,5 Milyon Hibe

 

Balıkesir Valiliği, Kırsal Kalkınma Destekleri Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar başlığı altında, Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde 5 yıl boyunca uygulanacak olan, % 50 hibeli ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı tebliğlerinin’ yayımlandığını duyurdu.

 

%50 Hibe Desteği

Duyuruda yer alan bilgilere göre Kırsal Kalkınma Destekleri Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar başlığı kapsamında tüm yatırım konularına yönelik olarak yapılacak 3 Milyon TL tutarında ki yeni yatırımlara % 50 hibe tutarı olan 1,5 Milyon TL hibe desteği sağlayacak. Hibe desteklerinin arasında Tamamlama Yatırımları, kapasite Artırımı Yatırımları ve Yenileme/Modernizasyon Yatırımları da yer alıyor.

Valilikten Ayrıntılı Duyuru

Duyuruya dair açıklamada buluna Vali Şıldak yaptığı açıklamada, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (No: 2020/24) kapsamında yer alan yatırım konuları, Kimlerin başvurabileceği, Proje Limitleri ve Sağlanacak Hibe Tutarı, Başvurular Nasıl Yapılacağı ve Uygulama Süreside yer alıyor.

 

İşte Valilik tarafından açıklanan ve Hibe desteğinden yararlanmak için gerekli Ayrıntılar…

 

Yatırım Konuları

– Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar,

-Proje Kapsamında Yer Alan Tesislerde Kullanılmak Üzere Enerji Üretim Tesisleri

– Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yapılmasına Yönelik Yatırımlar,

-Hayvansal ve Bitkisel Orijinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması Yatırımları,

-Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımları

Tarimsal Islenmis Urun

Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlarının Alt Başlıkları

1-Büyükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları

2-Küçükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları

3-Kanatlı Yetiştiriciliği Sabit Yatırımları

4- Sera Yatırımları (İklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemli modern seralar)

5-Kültür Mantarı Üretimi Sabit Yatırımları

6-Büyükbaş/Küçükbaş Kesimhane Yatırımları (Sadece modernizasyon yatırımı)

7-Kanatlı Kesimhane Yatırımları hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

Buyukbas Hayvan Destegi

Kimler Başvurabilir

Bakanlığımızın herhangi bir kayıt sistemine kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler başvurabilir.

Proje Limitleri ve Sağlanacak Hibe Tutarı

Proje limitleri başvuru sahibinin özelliğine göre değişmemekte olup tüm yatırım konularına yönelik olarak Hibeye Esas Proje Tutarı; Yeni Yatırımlar İçin 3.000.000-₺,Tamamlama Yatırımları İçin 2.000.000-₺, Kapasite Artırımı Yatırımları İçin 1.500.000-₺, Teknoloji Yenileme/Modernizasyon Yat. İçin 1.500.000-₺

Projeler İçin Başvurular Ne Zaman Yapılabilecek

2020/24 Numaralı Tebliğe bağlı olarak hazırlanan Uygulama Rehberi ve diğer dokümanların Bakanlığın web sitesinde yayınlanma tarihi olan, 07.12.2020 tarihinden itibaren 90 gün süresince yapılabilecek.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Rehber yayımından itibaren 90 (Doksan) gün başvuru süresi tanınacak ve belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının girişi www.tarimorman.gov.tr adresinden elektronik ağ üzerinden yapılacaktır. Başvurunun tamamlanması için başvuru tarihi bitiminden sonraki 5 (beş) iş günü içinde girişi yapılan başvuru dosyasının ekleri ile birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne elden teslim edilmesi gerekmektedir.

Girişi Yapılan Hiçbir Belgede Düzeltme Yapılmayacak!

Başvuru tarihinin bitiminden sonra on-line olarak girişi yapılan hiçbir belgede ve/veya dokümanda düzeltme yapılmayacak ve eksik belge ve/veya doküman tamamlatılmayacaktır. Her uygulama yılı için yatırım projelerinin fiziki olarak son tamamlanma tarihi hibe sözleşmesinin imzalandığı takvim yılının Kasım ayının son iş günüdür.

Detaylı Bilgi

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 0266 246 26 70 / 1504 – 1293 numaralı telefonlardan bilgi alabilirsiniz. Uygulama ile ilgili mevzuata www.tarimorman.gov.tr ve internet adresinden ulaşabilirsiniz. Uygulama rehberine https://www.tarimorman.gov.tr/SGB/TARYAT/Duyuru/246/Ekonomik-Yatirimlar-Uygulama-Rehberi adresinden ulaşılabilir.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu