Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Kısıtlamada Yürürken Sigara Yasağı Ayrıntısı

Balıkesir’de Kısıtlamada Yürürken Sigara Yasağı Ayrıntısı

 

Balıkesir’de Kısıtlamada Yürürken Sigara Yasağı Ayrıntısı. İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla, vatandaşların cadde, sokak, meydan, park, pazar yeri gibi açık alanlarda yürürken sigara, tütün ve tütün mamullerini tüketmesi yasaklandı.

 

Yürürken Sigar İçmek Yasaklandı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla, vatandaşların cadde, sokak, meydan, park, pazar yeri gibi açık alanlarda yürürken sigara, tütün ve tütün mamullerini tüketmesi yasaklandı.

Valilik Duyurdu

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, kırsal mahallelerde faaliyet gösteren kahvehanelerin en geç saat 21.00’de kapatılmasının sağlanması ve lokanta, restoran, kafe, kafeterya, kahvehane, çay ocağı, pastane gibi yerlerde müşterilerin yiyip içmedikleri esnada maske takmalarının zorunlu hale getirilmesi kararı alındı.

65 Yaş Üstüne 15 Yaş Altın Kısmi Kısıtlama

65 yaş üstü vatandaşların saat 14.00’ten sonra pazar yerlerine girmesi ve toplu ulaşım araçlarını kullanması da kısıtlanacak. 15 yaş altındaki çocukların pazar yerlerine girmelerine sınırlama getirildi. Pandemi tedbirlerine daha sıkı uyulması için vatandaşların cadde, sokak, meydan, park, pazar yeri gibi açık alanlarda yürürken sigara, tütün ve tütün mamullerini tüketmesi de yasaklandı. Kurallara uymayanlara Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında adli işlem uygulanacak.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu