Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Koronavirüs İle İlgili Büyük Sorumsuzluk

Balıkesir’de Koronavirüs İle İlgili Büyük Sorumsuzluk

 

Ağustos Ayı ile birlikte, tüm ülkede olduğu gibi Balıkesir’de de tırmanışa geçen Covid-19 vakaları ile ilgili Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Merhaba’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Karantina Süresi Dolmadan Dışarı Çıkanlar Var

Vali Şıldak, Temaslı olduğu belirlenip evde karantinaya alınan ve Covid-19 tanısı konarak hafif semptom gösterdiği için Uzman hekimler tarafından evde tedavisi süren vatandaşlardan bazılarının, evde kalması gereken süreyi doldurmadan dışarı çıktıklarını tespit ettiklerini belirtti.

Sorumsuz Davranışlar Cezalandırılıyor

Filyasyon ile belirlenen temaslılar ve test sonucu negatif çıkana kadar evde kalması gerekenlerin Son üç günün rakamını 46 olarak açıkladıklarını ve cezalandırıldıklarını belirten Vali Şıldak, “ancak şuan 70’in üzerine çıktı bu sayı. Bu kadar vatandaşımızı da biz maalesef cezalandırmak durumunda kalıyoruz. Hem idari para cezası 3 binin üzerinde bir rakam, hem de adli işlem başlatıyoruz. Çünkü burada artık affedilir bir durum yoktur. İnsanlar kendi sağlığı bir tarafa, diğer bütün toplumun sağlığına risk oluşturan bir durumu yaratıyor” şeklinde bir cümle ile bu sorumsuz davranışların cezalandırılacağına işaret etti.

 

Sadece Denetim Esnasında Kurallara Uymak Yanlış

Valiiii

Vali Şıldak, alınan tedbirlerin uyulması noktasında işletmelerin genel olarak uyduğunu ifade ederek;

“Ancak bunun dışında tutacağımız bir grupta var. Ne kadar uyarsak ta tedbirlere uyma noktasında duyarlı olmayan, hatta denetim ekibinin bulunduğu esnada o tedbirleri uygulayan ama ekip ayrılır ayrılmaz eski düzene dönen işletmelere de rastlıyoruz” dedi.

Artış Sürerse Kısıtlamalar Genişleyebilir

Haftalık olarak süreci değerlendirdiklerini ifade eden Vali Şıldak, artışların sürmesi halinde “duruma  göre kısıtlamaları genişletebiliriz” diyerek çarpıcı bir değerlendirmede bulunarak “henüz yeni kısıtlamaları İçişleri Bakanlığımız yeni devreye soktu. Bizim ilimizi ilgilendiren tek karar ise burada kamu kurum ve kuruluşlarımızda ikram kısıtlaması idi ve bunu devreye bizde soktuk. Sadece paketlenmiş su dışında, yiyecek içecek ikramında bulunulamıyor. Tedbirler noktasında vakaların seyrine ve oluşuna göre kısıtlamaları alabiliriz. Balıkesir’in durumunu el birliği ve desteği ile bu tedbirleri uygulamak istiyoruz” dedi

 Vatandaşlar 112’ye İhbar Etsin

Salgınla ilgili denetim sürecini koordineli bir şekilde tek elden yürüttüklerini ifade eden Vali Şıldak, “Bir ihbar şikayet hattı oluşturduk. Evde kalması gerektiği halde kuralı ihlal edenler, işyerlerinde tedbirleri alması gerekirken, almamış olanlar ve maske takmayanlarla ilgili olarak 112 ihbar hattına şikâyet ihbarı yapılabiliyor. 112 genel bir başvuru ihbar hattı. Bu hat arandığında çağrı alıcımız o ilçenin sistemine internet üzerinden girişini yaptığı anda denetim ekibi ihbar yapılan yere giderek denetimi yapıyor. Sonucunu da sisteme giriyor. Bu sonucu Ankara da İçişleri bakanlığı anlık olarak görüyor. Bizim ilimizin denetim performansı da oldukça yüksek daha da iyileştirmek için gayret gösteriliyor.

Haber: Kamil Akyürek

 

 

 

.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu