Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Koronavirüs’ten 52 Ölüm

Balıkesir’de Koronavirüs’ten 52 Ölüm

 

Son günlerde Covid-19 salgınının Balıkesir’de sebep olduğu ölümlerin sayısı dikkat çekiyor.

 

4 Günde 52 Can Kaybı

Ekim ayı ile birlikte, tüm ülkede olduğu gibi Balıkesir’de de, artan Covid-19 yeni vakaları önce hasta sayısının artmasına sonra da buna bağlı olarak can kayıplarına neden oluyor. Son 4 günde Balıkesir’de Koronavirüs kaynaklı 52 kişinin daha hayatını kaybettiği öğrenildi.

Can Güvenliği Ve Toplum Sağlığı Öncelikli Halde

Uzmanlar, yaşanan can kayıplarının önüne geçilmesi için mutlaka yeni vaka sayılarında düşüş yaşanması gerektiğine işaret ederek, “Artan vaka sayıları nasıl önce hasta sayısı ve can kayıplarına yansıyor ise düşüşte aynı şekilde yansır. Şu anda sadece Balıkesir de değil, tüm ülkede can güvenliği ve toplum sağlığı öncelikli halde. Bu nedenle mutlaka tedbirler çerçevesinde alınan kurallara uyulması gerekiyor” şeklinde uyarılarda bulunuyor.

Aşılamaya Yetişene Kadar Maske-Mesafe-Temizlik

Alınan tedbirler çerçevesinde ilan edilen kısıtlamaların, hem toplum psikolojisine hem de Ekonomik anlamda özellikle de esnaf kesimde bir mağduriyet oluşturduğunu ifade eden uzmanlar, bu kısıtlamaların kalkmasının da yine vaka sayılarının düşüşüne bağlı olduğunu belirterek “Aşı ile ilgili yaşanan gelişmeler de sevindirici. En azından aşılamaya yetişene kadar özellikle Maske-Mesafe-Temizlik kuralına hassasiyet ile uymamız gerekiyor” uyarısını yineliyor.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu