Gündem

Balıkesir’de Kovid-19 2.Doz Aşı Çalışmaları Başladı

Balıkesir’de Kovid-19 2.Doz Aşı Çalışmaları Başladı

Balıkesir’de sağlık çalışanlarına yönelik kovid-19 aşılamasının 2. dozu ile ilgili çalışmalar başladı.

İkinci Doz Uygulamaları Başladı

Sağlık çalışanlarına yönelik kovid-19 aşılamasının 2. dozu ile ilgili çalışmaların başlaması ile il merkezi başta olmak üzere program kapsamında aşılamalr başladı. Balıeksir tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan’da program kapsamında kovid-19 aşısının 2. dozunu oldu. Aşı uygulaması sonrası konuya ilişkin açıklamada bulunan Uçan kovid-19’un yine artış eğiliminde olduğunu ifade etti. Uçan açıklamasında şunları kaydetti:

 “Hala 150-200 Hastamızı Covid-19 dan Kaybetmekteyiz”

“Ülkemizde ne yazık ki halen günde 7 bin, ilimizde 150-200 hasta ve ülke toplamında 100’e yakın vatandaşımızı Covid-19 dan kaybetmekteyiz.Covid-19 için bugüne kadar bulunan bir ilaç yoktur. Mutant virüs de ne yazık ki toplumumuzda hızla yayılmaktadır. Sağlık bakanlığının açıklamasına göre 32 ilde mevcuttur. Elimizde kalan en önemli ve etkili yöntem aşıdır.

 “İhtiyacımızın Yüzde 10-15’ine Sahibiz”

Sağlık Bakanınca Covid-19 aşısının bugün itibarı ile 15 milyon doz olarak temin edildiği, şu ana kadar sağlanamayan aşı çeşitliliği ile ilgili girişimin olduğu belirtilmekte, ancak hâlihazırda aşıda tek bir ülkeye bağımlı durumumuz devam etmektedir. 11 Şubat 2021 itibarı ile sonuna kadar gelen aşı miktarı, ihtiyacımız olanın ancak yüzde 10-15’i’ kadardır.

 “Yeterli Miktarda Aşı Sağlanması Şart”

Ve bugün itibarı ile Sağlık çalışanlarının 2. doz aşı çalışmalarına başlanmıştır. Süreç 90 yaş üstü ve özürlü gruplar, Huzurevleri vb. nin 2. doz aşı uygulamaları ile devam ederken 11 Şubat 2021 itibarı ile 70 yaş ve üstü, 12 Şubat itibarı ile de 65 yaş ve üstünün ilk aşılarının yapılacağı belirtilmiştir. Tüm bu süreçte randevulu alarak sağlık kurum ve kuruluşlarına başvuran hastaların daha önce olduğu gibi koridorlarda uzun süre aşının gelmesini beklememesi için yeterli miktarda ve zamanında aşı sağlanması şarttır.

 “Tedbirlerden Vazgeçilmemeli “

Aşılamaya başlandığından bugüne kadar dört haftada yapılan aşı miktarı da 2 milyon dokuz yüz bin dozdur. Bu hızla tüm toplumun aşılanması 2 yıldan fazla sürede ancak bitirilebilir. Ülke çapında 3 milyon kişiye yaklaşan 1. doz aşılama sayılarının acilen gerekli lojistik destek ile arttırılması, hızlandırılması ile toplum bağışıklığına olanak sağlanırken, diğer yandan sosyal hayat, kişisel hijyen, fiziksel mesafe ve koruyucu maske önlemlerden de vazgeçilmemelidir. Bu salgın ile özel/resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum ve vatandaşı da içine katarak ulusça topyekûn bir mücadele ile baş edilebileceği açıktır. Bu süreçte herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu