GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Kültür ve Turizm Mazak’la Atağa Geçti; Balıkesir’in Eski Fotoğraflarının Aslı Kütüphanede Toplanacak

Balıkesir’de Kültür ve Turizm Mazak’la Atağa Geçti; Balıkesir’in Eski Fotoğraflarının Aslı Kütüphanede Toplanacak

 

Balıkesir İl Kültür Müdürü Mehmet Mazak, göreve gelir gelmez adeta Balıkesir’in tanıtımı için atağa geçti. Ayrıca, Mazak, göreve başladığından beri koltuğunda oturmuyor ve ilçe ziyaretleri ile tarihi yerleri inceliyor. Mazak, önceki gün Balıkesir’in basılı ve orijinal eski fotoğraflarını toplamak için kamuoyuna çağrı yaptı.

 

02

“Balıkesir ‘E Hizmet Etmek Ne Güzel Bir Duygu”

Balıkesir İl Kültür Müdürü Mehmet Mazak göreve kısa bir süre önce başladı. Ancak, Mehmet Mazak oldukça hızlı başlangıç yaptı. Mazak, Balıkesir’e dair tarihi, kültürel ne varsa, bir araya getirmeye çalışıyor. Üstelik, kent kültürüne katkı sunma adına efor sarf ediyor. Mazak, “Turizm, tarih, kültür, medeniyet, arkeoloji, gastronomi ve doğa şehri Balıkesir ‘e hizmet etmek ne güzel bir duygu” diyerek görevine başlamıştı.

Yerinde Görüyor ve Anında Tanıtıyor

Balıkesir İl Kültür Turizm Müdürlüğü uzun bir dönem, özellikle kültür konusunda ciddi bir varlık gösteremedi. Ancak, yeni İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Mazak İle adeta atağa geçti. Mazak, göreve gelir gelmez, Balıkesir’in değerlerini bizzat yerinde görerek değerlendirmeye aldı. Ayrıca. Bu ziyaretleri sonrasında Balıkesir’in değerlerini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla da mutlaka tanıtıyor.

Eski Fotoğraflarla İlgili Çağrı Heyecan Yarattı

Mazak, önceki gün kültür ile ilgili heyecan yaratan bir işe imza atmak için Kamuoyuna çağrı yaptı. Mazak, Balıkesir’in basılı eski fotoğraflarını kütüphanede arşivlemek için harekete geçti. Sosyal medya hesaplarından “Eski Balıkesir Fotoğraflarını topluyoruz” başlığı ile harekete geçen Mazak’ın hedefi, İl Halk Kütüphanesinde herkesin ulaşabileceği bir arşiv oluşturmak.

Vali Şıldak’tan Mazak’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Öte yandan Balıkesir Valisi  Hasan Şıldak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Mazak’ı dün ziyaret etti. Sultanbeyli Belediyesi’nde Kültür İşleri Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Mazak, kısa süre önce Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanmıştı.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu