GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de LGS Heyecanı: 13 Bin 351 Öğrenci Ter Döktü

Balıkesir’de LGS Heyecanı: 13 Bin 351 Öğrenci Ter Döktü

 

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ile ilgili açıklama yaptı. Yıldız, “Balıkesir’de 13 bin 351 öğrencimiz ile sınavımızı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.

 

Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı Balıkesir’de sona erdi. Ayrıca, İki oturum halinde düzenlenen sınav, pandemi tedbirleri kapsamında sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, 20 ilçede 13 bin 351 öğrencinin sınava girdiğini açıkladı.

Balikesirde Lgs Heyecani 13 Bin 351 Ogrenci Ter Doktu 01

Balıkesir’de  13 bin 351 öğrencinin ter döktüğü LGS heyecanı sona erdi. 

Sabah saatlerinde belirlenen okul önlerine aileleri ile gelen öğrenciler, pandemi koşulları çerçevesinde sınav salonuna giriş yaptı. Ayrıca, görevliler okul bahçelerine öğrenci ve aileleri dışında kimseyi almadı. Özellikle de, öğrenci velilerinin de kalabalık gruplar halinde bulunmasına izin vermedi. Ayrıca, sona eren sınav ile ilgili Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’dan da bir açıklama geldi.

Balikesirde Lgs Heyecani 13 Bin 351 Ogrenci Ter Doktu 02

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız açıklamada şunları kaydetti;

“Bugün 20 ilçemizdeki 248 okulumuzda 885 salonda 13 bin 351 öğrencimizle sınavı gerçekleştirdik. Ayrıca, sınavı herhangi bir sorun yaşamadan ve pandemi tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İki aydır sınavla ilgili hummalı bir çalışma yürütüyorduk. Okullarımız dezenfekte ettik. Ayrıca, hem öğrencilerimiz, hem de görevlilerimiz için maskeleri ulaştırmıştık. Özellikle, kitapçık dağıtımında ve toplanmasında kullanılması için cerrahi eldivenleri de salonlara ulaştırmıştık. Bugün de sınavımız sorunsuz bir şekilde sona erdi. Öğrencilerimizin büyük emekleri var, Allah emeklerini zayi etmesin. Öğrencilerin heyecanını yaşayan velilerin de içlerinin rahat olmasını, sağlıklı bir şekilde sınavın sona erdiğini belirtmek istiyorum” dedi.

Haber: Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu