GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Maden Göçtü

Balıkesir’de Maden Göçtü

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde bulunan krom madeninde göçük meydana geldi.

Balıkesir’in Dursunbey ilçesi Adaören kırsalında bulunan bir madende meydana gelen göçükte bir işçi göçük altında kaldı. Göçük altında kalan bir işçi uzun süren müdahalenin ardından ayrıca sağ olarak kurtarıldılar.

Üç İşçi Korku Dolu Anlar Yaşadı 1’i Göçük Altında Kaldı

Orhun Madenciliğe ait olduğu öğrenilen krom madeninde öğle saatlerinde yaşanan göçükte edinilen bilgiye göre, Cemalettin Kaçkın (49) isimli işçi göçük altında kaldı. Kaçkın uzun bir çalışma sonrası kurtarıldı. Olay anında içeride bulunan diğer iki işçi ise göçük altında kalmaktan son anda kurtuldular. Göçük altında kalan Cemalettin Kaçkın yapılan çalışma ile ayrıca kurtarılırken göçüğün 80 metre derinlikte gerçekleştiği belirlediler.

İşçi Sağ Olarak Kurtardılar

Göçük sonrası olay yerine Balıkesir Büyükşehir İtfaiye ekipleri ve AFAD, Dursunbey Arama Kurtarma ekipleri sevk ettiler. Yaklaşık üç saat süren mücadelenin ardından, göçük altında kalan işçi bulunduğu yerden sağ olarak çıkardılar. Yarılı işçiye ilk müdahale 112 ekipleri tarafından yaptılar. Jandarma ayrıca olayla ilgili inceleme başlattı. Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu