Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Mahkemeden Dikkat Çeken Karar

Balıkesir’de Mahkemeden Dikkat Çeken Karar

 

Dikkat! Eşinize Ceviz Fırlatmayın. Balıkesir 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Eşlerin birbirlerine fırlattıkları ceviz ve tabağı silah niteliğine haiz saydı.

 

Balikesirde Mahkemeden Dikkat Ceken Karar 01

Balıkesir Altıeylül ilçesinde, karı kocanın birbirlerine ceviz ve tabak fırlatması silah niteliğinde değerlendirilerek, çift hakkında kamu davasına dönüştü. Bahçelievler Mahallesi’nde oturan A.K. ile karısı N.K. arasında ailevi kavga adliyeye yansıdı. Ardından, Balıkesir 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, Mahkeme ‘fırlatılan ceviz ve tabağın’ silah niteliğine haiz olduğu iddianamesini kabul etti.

A.K’nin eşine ceviz, N.K’nin ise kocasına tabak fırlattığı kaydedilen iddianamede, şu ifadelere yer aldı:

 

“A.K’nin, eşi olan N.K’ye olaydan sonra ele geçmeyen ancak fiilen saldırıya elverişli oldukları değerlendirilerek yaralama suçunda silah niteliğine haiz oldukları düşünülen cevizleri fırlattığı, müşteki şüpheli N.K’nin de eşine yaralama suçunda silah niteliğine haiz olan tabak ile eşi A.K’nin kafasına vurduğu, meydana gelen olaylar sonrası çeşitli şekilde yaralandıkları anlaşılmıştır.” Sanıklar için kasten yaralama suçundan ceza talep edilen iddianamede, çift hakkında mala zarar verme, basit tehdit, kişilerin huzur ve sükununu bozma, tehdit, hakaret ve basit yaralama suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildiği belirtildi.

Birbirlerinden şikayetçi olan sanıkların yargılanması ise ilerleyen günlerde devam edecek.

AA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu