Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir’de ‘Mercek-17’ Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın liderliğinde, Balıkesir ve 74 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Balıkesir’de ‘Mercek-17’ Operasyonu

Balikesirde ‘Yolyemezler Operasyonu 1

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından, Balıkesir’inde yer aldığı 74 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik gerçekleşen “Mercek-17” operasyonları hakkında detaylı bilgi verdi. Operasyonlar sonucunda, toplamda 707 silah ele geçirilirken, 869 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

869 Kişi Gözaltına Alındı

Operasyonlar kapsamında ele geçirilen silahlar arasında; 519 ruhsatsız tabanca, 54 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 6 uzun namlulu tüfek ve 128 ruhsatsız av tüfeği bulunuyor. İstanbul’da 97 tabanca ve 4 av tüfeği, Adana’da 38 tabanca ve 4 av tüfeği, Gaziantep’te 29 tabanca ve 7 av tüfeği, Ankara’da 29 tabanca ve 5 av tüfeği, İzmir’de ise 24 tabanca ve 9 av tüfeği ele geçirildi. Toplamda 134 kişi İstanbul’da, 53 kişi Adana’da, 57 kişi Gaziantep’te, 37 kişi Ankara’da ve 42 kişi İzmir’de gözaltına alındı.

74 İl’de Operasyon Düzenlendi

Operasyonlar, İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından koordineli bir şekilde yürütüldü. İstanbul, Adana, Gaziantep, Ankara, İzmir, Samsun, Antalya, Konya, Mersin, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak, Aksaray, Kahramanmaraş, Balıkesir ve diğer birçok ilde gerçekleştirilen operasyonlar, evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında gerçekleşti.

Haber: Bülten

Balıkesir’de ‘Mercek-16’ Operasyonu 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu