GündemÖzel Haberler

BALIKESİR’DE MİLLİ PİYANGO BİLETLERİNİ 40 YAŞ ÜSTÜ ALIYOR

Yeni yılın gelmesiyle birlikte şans oyunları ve Milli Piyango satışında hareketlilik gözleniyor.

Bu yıl bilet fiyatları ise çeyrek’te 20TL den başlarken yarım 40 TL Tam biletinse 80 TL’den satıldığı biliniyor. Balıkesir’de seyyar milli piyango bayilerinin merakla beklediği dönem bu yılda geldi ancak bayiler, marketlerin benzinlik ve ptt’ninde bilet satmasının kendilerini zorladığını belirtiyor.
Milli Piyangocu Fikret yaklaşık 20 yıldır milli piyango bayisiyim diyerek şans dağıttığını söyledi. Yeni yılın gelmesiyle birlikte yılbaşı biletlerinin de satışına başlandığını söyleyen Piyangocu Fikret satışların durgun olduğunu söyledi. Yılbaşı fiyatlarının çeyrek bilet 20TL, yarım bilet 40 TL Tam bilet ise 80 TL den satılıyor.

“2 TRİLYONLUK BİLETİ BEN VERDIM”

Eski yıllarda 2007 yılıydı çeyrek bilete 2 trilyon çıkan bileti ben verdim diyen Piyangocu Fikret, kazı kazanlarda da 100 Tl çıktığını söyledi. İşimiz eskisi gibi değil diyerek marketlerin bile bilet satıyor olması bizim işimizi tabi ki zorluyor. Piyasada 4 çeyrek bilet var zaten ve İstanbul’a çıkması da muhtemel diğer üç bilet de zaten diğer illerde çıkar. Nimet Abla adını çok duyuyorsunuz ama bence boş. Hikaye. Bizde sattık onca yıl İstanbul’a zaten malum kalabalığı nüfusu çeyreğin biri çıkar. Onun sayesinde de isim sadece. Bizim yaptığımız bu iş artık emekli işi. Genç nesil milli piyango satışı işini pek yapmaz, yapmıyor. İnternet satışları da arttı. Seyyar bayiler yılbaşı gelsin diye yılbaşını dörtgözle bekliyor ancak markette, ptt de bile bilet satışı yapılıyor. Aralık-Ocak ayı hareketleniyor. Şans oyunları da çok Milli Piyangoyu 40 yaş üstü alıyor.Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu