GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Mimarlık Söyleşileri Başladı

Balıkesir’de Mimarlık Söyleşileri Başladı

 

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici Balıkesir’de Mimarlık Söyleşilerinin başladığını duyurdu.2023 yılının ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştiren Mimarlar yeni yıl pastasını da Oda’da birlikte kesti.

 

Be

Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici “Cumhuriyet’in Iı.Yüzyılına Doğru 1/10 Mimarlık Söyleşilerimiz Başladı.”dedi. Mimarlar,2023 yılının ilk Yönetim Kurulu toplantıso sonrasında yeni yıl pastası keti. Söyleşi Mimar Ural İBİKOĞLU’nun “Yaşadığımız Şehirde Mimarlık ve İmar Uygulamaları” konu başlıklı sunumu ile gerçekleşti.

 

“Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici, “ Mimarlar Odası olarak kamu yararına ve toplum hizmetinde yürütülen çalışmalarımız kapsamında; Cumhuriyetin tehdit altında bulunan ve giderek yok olan doğal, tarihi, kültürel ve mimari mirasının korunması, yapılı çevrenin ve yaşam alanlarının kamu yararını gözeten politikalar çerçevesinde bilime ve şehircilik ilkelerine uygun oluşturulması, nitelikli mimarlık ve planlama hizmetlerinin desteklenerek kentleşme süreçlerinin geliştirilmesi amacıyla Balıkesir Büyükşehir genelinde planladığımız 1/10 söyleşilerine Balıkesir şehir merkezinden başladık ”dedi.

 

Bbbbb

Yerleşim Alanlarının İnsan İçin Var Olması Vurgusu Yaptı

“Balıkesir’in 2014 yılında Büyükşehir olması ile birlikte yapılan nazım ve uygulama imar planı revizyonları , plan notları ile imar mevzuatlarına getirilen değişiklikler, çevre düzeni planları, proje ve uygulamalarının etkilerini meslektaşlarımızla birlikte değerlendirdik. Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıldönümünü karşılamaya hazırlandığımız bu dönemde; Cumhuriyet devriminin mimarlık, kentleşme ve diğer pek çok alandaki değerli kazanımları, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin modernleşme sürecini yansıtan, özgün mimarlık mirası ve bellek değerleri, uygarlık birikimlerimizin yok edilmemesi için “insanın yerleşim alanları için değil, yerleşim alanlarının insan için var olması” gerektiğini kentsel rantın değil, kamu yararının öncelikli olması gerektiği sonucuna vardık.”

 

Mimarlık ve İmar Uygulamalarına Değinildi

Dikici, “Ancak değişiklik yapılan yasal düzenlemelerle; planlama ve mimarlık hizmetleri dönüştürülmüş, kentleşme ve planlama alanı bütüncül anlayıştan yoksun bırakılarak büyük şirketlere/kişilere özel hale getirilmiştir. Planlama ile ilgili kurumların ve TMMOB’ye bağlı ilgili odaların birikim ve deneyiminin yok edilmesi ile de yaşadığımız şehirdeki mimarlık ve imar

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu