Balıkesir'de Muhtara Kanlı Pusu
Balıkesir'de Muhtara Kanlı Pusu. Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Dedeler kırsal mahallesinde dün öğlen saatlerinde iki kadın arasında subaşında tartışma çıktı. Çıkan kavga eşler ve çocuklar arasında silahlı kavgaya döndü.

Su Meselesi Kanlı Bitti
Balıkesir’de Muhtara Kanlı Pusu. Gündüz başlayan tartışma köy kahvesine sıçradı. Dedeler Mahallesi muhtarı Mehmet Ali Öztürk (53) aynı mahallede ikamet eden yakınları olan O.Ö (55) ve M.Ö (23) isimli şahıslarla su meselesi sebebiyle sözlü tartışma yaşadı. Tartışmanın büyümesi ile birlikte M.Ö isimli şahıs yanında bulunan av tüfeği ile köy kahvesi önünde rastgele ateş açtı. Mehmet Ali Ö., kardeşi H.Ö(50) ve H.İ.Ö’ü(33) yara aldı.
Muhtarın Durumu Ağır
Hüseyin Öztürk (50) kaldırıldığı Sındırgı Devlet hastanesinde hayatını kaybetti. Mahalle muhtarı M.A.Ö ve H.İ.Ö. ise Sındırgı Devlet Hastanesinde ön müdahalesi gerçekleşti. Ardından ekipler Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesine sevk etti. Ağır yara alan muhtar Öztürk’ ün tedavi süreci yoğun bakımda devam ediyor. H.Ö. otopsi sonrası Dedeler Mahallesinde toprağa verildi. İHA’nın edindiği bilgiye göre şüpheli M.Ö ve O. Ö. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Sındırgı Hakkında
Sındırgı’da yerleşimin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Sındırgı’nın şehir olarak kuruluşu 18. yüzyılın sonlarında olmuştur. MÖ 6. yüzyılda Persler, Lidya ve bütün Anadolu ile beraber Misya denilen bu çevreyi de İranİmparatorluğuna katmışlardır. 200 yıl kadar İran egemenliği altında kalmıştır. Ardından bölge Bergama Krallığı ile birlikte Romalıların yönetimine geçmiştir. Daha sonra, önce Bizans sonra Selçuklular tarafından ele geçirilerek idare edilmiştir. Karesi Beyliği’nden sonra Osmanlı egemenliği altına giren bölgeye gelen Çavdarlılar, Avşarlılar adlarını taşıyan Türkmen toplulukları, Sındırgı yöresine yerleşmişler ve Çavdarlı aşiretinden Halil Ağa’nın mezarı Karagür’deki mezarlıktadır.
Halil Ağanın torunları aralarında anlaşamayarak kardeşlerden Şerif İstanbul’a gitmiş, saraya girmiş bir zaman sonra Paşa unvanını alarak Sındırgı’ya dönmüştür. Kocakonak mahallesine yerleşerek Sındırgı’nın bulunduğu yeri kendisine koruluk ve çiftlik yapmıştır. Daha sonra bu yeri cazip görüp Midilli adasından getirttiği Rum ustalara Koca Camii (Şerif Paşa Camii) ve yanındaki hamamı (Koca Han) yaptırmıştır. Böylece şimdiki Sındırgı Koruköy adını alarak 1845 yılında köy haline gelmiştir.