Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Muhtarın İntiharına Tefe mi Neden Oldu?

Balıkesir’de Muhtarın İntiharına Tefe mi Neden Oldu?

 

Balıkesir Sındırgı ilçesinde, merkez Camikebir mahalle muhtarı Savaş Çiğdem’in intihar etmeden bir mektup bıraktığı iddia edilirken, mektupta yer alan bilgilerde ki alışveriş ile ilgili olarak ta “bu alışverişte tefecilik mi var ?” Sorusuna ve intihar etme nedeninin tefe olabileceği yorumlarına neden oluyor.

 

İddialar Korkunç

Savcılık tarafından incelenmeye alındığı iddia edilen mektupta, 41 yaşında ki genç muhtarın Ekim ayı içerisinde, kendisine ait ev ve arsayı A. G’ye 150 bin TL karşılığı sattığı ve 1 hafta sonra, aynı kişiye borçlanarak 295 bin TL’ye satın aldığı bilgisinin yer aldığı iddiası var.

Alışveriş mi Yoksa! İddiaları

Kamuoyunda yer alan söylentilerde yer alan İddialara göre, mektupta, ilk alıverişte söz konusu olan 150 bin TL’nin 90 bin lirasının banka hesabına yattığı, kalan 60 bin liranın, geri alınma aşamasında, söz konusu olan 295 bin liradan düşülerek, 235 bin liranın da Kasım ayı içerisinde ödeneceği bilgisinin yer aldığı söylentisi var.

Vasiyet Mektubu mu Bıraktı

İntihar öncesi kendi el yazısı ve imzasını taşıdığı iddia edilen mektupta, merhum Muhtar Çiğdem’in, 295 bine 1 hafta sonra geri satın aldığı ev ve arsanın ailesine geri verilmesi için, İsimlerini tek tek yazdığı arkadaşları, Muhtarlar Derneği Başkanı, İlçe Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkanına, gerekirse yardım toplamak ta dahil olmak üzere, konunun takipçisi olmalarını vasiyet ettiği gelen iddialar arasında yer alıyor.

İddialar Mutlaka Araştırılmalı

Sındırgı’da birçok ilçe sakini, kamuoyunda yer alan söylentiler ve savcılığa teslim edildiği iddia edilen mektupta yer alan bilgilerde yer alan iddiaların mutlaka araştırılması gerektiğini ifade ediyor. İlçede, Genç Muhtar Savaş Çiğdem’in bıraktığı iddia edilen vasiyeti doğrultusunda ev ve arsanın merhum Çiğdem’in ailesine geri verilmesi için girişimlere de başlandığı öğrenildi.

Haber: Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu