GündemÇocukçaGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Mutfaktan caddeye sıfır atık

Balıkesir’de Mutfaktan caddeye sıfır atık

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılay’ı işbirliğinde ‘Mutfakta Sıfır Atık Projesi’ başladı. Proje kapsamında kompost gübreleme ve yerinde ayrıştırma eğitimi de yer aldı.

123432

Atölyedeki Katılımcılar

Atölye çalışmasına; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, eşi Mehtap Yılmaz, Türk Kızılay Kadın Koordinasyon Birim Yöneticisi ve projenin yazarı Semra Aydın, Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi Şube Başkanı Mustafa Burak Kelemençe, Mutfakta Sıfır Atık Projesi Gönüllü Danışmanı Kimya Mühendisi Dr. F. Figen Ar ve sıfır atık gönüllüleri katıldı.

 

Dewr

Mutfaktan Caddeye Ayrıştırma
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Şehrimizdeki vahşi depolama alanlarının tekrar doğaya kazandırılması, metan gazının enerjiye dönüştürülmesi gibi birçok çevreyi koruyan projeyi önemle sürdürüyoruz.  Yerinde ayrıştırmayı önemsiyoruz, neyin çöpe atılması gerektiği neyin atılmaması gerektiği konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendiriyor ve her ilçemizde sıfır atık caddeleri oluşturuyoruz.  Mutfakta başlanılan küçük ayrıştırmanın dalga dalga büyüyerek ne kadar önemli sonuçlar verdiğini kısa zamanda göreceksiniz” dedi.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu