GündemGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Balıkesir’de Müze Gibi Çayevi

Balıkesir’de Müze Gibi Çayevi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Veysel Kaplan’ın çalıştırdığı çay evi ilginç dekorasyonu ile dikkat çekiyor.

 

Müşteri Sayısı Her Gün Artıyor
Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde Pelitköy altında bulunan işletmede çay, kahve ve gözleme ikramı yapılıyor. İletmede isteyen kitap da okuyabiliyor. Yaz kış açık olan işletmeyi eski eşyalarla süsleyen 54 yaşındaki Veysel Kaplan, her geçen gün müşterilerinin sayısının arttığını söyledi.

 

Veysel Kaplan “Kitap Okuyabiliyorlar”
Konukların mekânı ve hizmeti çok beğendiğini anlatan Veysel Kaplan “ Bu bina 1947 yılında zeytin işçilerinin konaklaması için yapılmış. Daha sonra araçlar çoğalınca işçiler günlük gidip gelmeye başlayınca da kullanılmaz hale gelmiş. 2012 yılında biz burayı restore ederek çay evi haline getirdik. Hüsnü Pazarbaşının yaptırdığı bu konağı eski eşyalarla süsleyerek müze gibi yaptık. Burada, çay, kahve gözleme ikramı yapıyoruz. İnsanlar yanlarında getirdiklerini de burada yiyebiliyorlar, sohbet ediyorlar. Ayrıca, kitaplığımız da var. Kitap okuyabiliyorlar. Bu mekan sayesinde ç ok güzel insanlarla tanıştım Devlet adamlarından konuklarımız oldu. Mekanımız yaz kış açık. Yolu düşen herkesi mekanımıza bekliyoruz” dedi.

12Sccb

Gelen Bir Daha Geliyor
İşletmeyi daha önce de ziyaret ettiğini dile getiren Kaan Tuna “Ben buraya daha önce de geldim. Ancak bugün gezme imkânım oldu. Müze desen değil. Kütüphane desen değil. Ancak, çok güzel nostaljik eserler var. Burada çocukluğumuzda gördüğümüz soba var. Üstünde güğümler var. Çay ocakta yapılıyor. Taze çay var. Çak güzel bir mekân” dedi. Diğer bir ziyaretçi Kemal İşi “Geçerken buraya uğradık. Arkadaş burayı çok güzel yapmış. Tarihi eserlerle süslemiş. Çayımızı içtik, Kitabımızı okuduk. Arkadaşa çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu