ModaGündem

Balıkesir’de Öğrenciler Atıkları Değerli Eserlere Dönüştürüyor

Balıkesir'de çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik adına atıkların azaltılması ve geri dönüşümü büyük önem taşıyor.

Balıkesir’de Öğrenciler Atıkları Değerli Eserlere Dönüştürüyor

Balıkesir’de çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik adına atıkların azaltılması ve geri dönüşümü büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, öğrenciler tarafından sıfır atık temalı projelerle atıkların geri dönüşümü konusunda farkındalık oluşturuluyor.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri, “A(R)TIK YOK” projesiyle atıkların geri dönüşüme kazandırılması ve çevre dostu ürünlere dönüştürülmesi için çeşitli çalışmalar yapıyor. Öğrenciler, eski kotları kesip biçerek, boyayarak ve dikerek yeni ve özgün tasarımlar ortaya çıkarıyorlar. Bu çalışmalarla, atıkların yeniden kullanılarak çevreye fayda sağlanması ve öğrencilerin kişisel tarzlarını yansıtan ürünler üretilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında ilerleyen dönemlerde, geri dönüşüm malzemeleriyle oyun araçları ve oyuncaklar yapılması, bahçe düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu etkinliklerde veli-okul iş birliği büyük önem taşıyor.

Balıkesir'De Öğrenciler Atıkları Değerli Eserlere Dönüştürüyor

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, atıkların geri dönüşüme kazandırılması ve öğrencilerin çevre bilincinin artırılması için yürütülen projelerin önemine vurgu yaparak, çevre ve ekonomi açısından bu tür çalışmaların gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakılmasına katkı sağladığını belirtti. Tatlı, projede emeği geçen eğitim camiasına teşekkür etti.

 

 

Haber: Bülten

Balıkesir’de Sıfır Atık Kullanımı Faaliyetleri Hızla Devam Ediyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu