GündemEğitimGörüntülü HaberlerÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Öğrenciler Devletin Açık Kapısından Girdikleri Konaklama Merkezlerinde

Balıkesir’de Öğrenciler Devletin Açık Kapısından Girdikleri Konaklama Merkezlerinde

 

Balıkesir’de yeni eğitim öğretim dönemi BAÜN ve Bandırma 17 Eylül üniversitelerinde bugün başlıyor. Şehre gelen öğrenciler otogarda ve öğrencilere özel hazırlanan stantlarda önce bilgilendirildiler ardından güven ve huzurla şehre Merhaba dediler.

ÖĞRENCİ VE AİLELER İÇİN EN ÖNEMLİ KONU BARINMA

Balıkesir MERHABA gazetesine konuşan öğrenciler barınma ihtiyacının önemli ve güvenilirliğinin hem kendileri hem de aileleri için büyük önem taşıdığını belirterek, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın bizzat otogarda öğrencileri karşılamasının kendileri için büyük bir fırsat ve memnuniyet verici olduğunu dile getirerek teşekkür ettiler.

İLK AİLEMİ ARADIM “BURASI HARİKA VALİ BİZİ KARŞILADI”DEDİM

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencisi Utku Şahin Mersin’de ilk üniversitemi okudum ancak hoş geldin diyen olmamıştı. Hele birde Şehrin Valisinin bizi karşılaması gurur verici. Ailemi arayıp hemen söyledim. Çok mutlu oldular. Burayı çok sevdim” dedi. Balıkesir’e gelen öğrenciler yabancılık hissi yaşamadıklarını belirttiler.

‘’YEDEKTE OLMAMA RAĞMEN BÖYLE BİR KARŞILAMA BEKLEMEZDİM’’

Balıkesir üniversitesi Tıp bölümünü kazanan Hakan Damar MERHABA gazetesine şöyle konuştu; ‘‘Merhaba ben Hakan Damar, Hatay’dan geliyorum. Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesini bu sene kazandım. Kazandığım için mutluyum, ilk geldiğimde tek gelmiştim. KYK’da bizleri misafir ettiler. Çok iyi bir karşılama vardı, buraya geldim sayın valimiz de bizleri karşıladı. Çok memnun kaldım yani yedekte olmama rağmen böyle bir şey beni çok mutlu etti. Balıkesir üniversitesini de ziyaret ettim, hocalarımızdan çok kaliteli bir eğitim olduğunu duydum. Hocalarımızla da tanıştık. Çok samimi insanlar gerek büyüklerimiz olsun Tıp Fakültesi’nde çok yardımcı oluyor herkes, şehir olarak da çok güzel ‘’

 

3

 

‘’BALIKESİR’İN İLÇELERİ DE ŞEHRİN İNSANLARI DA GÜZEL’’

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini kazanan Deniz Bal, Balıkesir’e geldikten sonra ilçeleri ziyaret ettiğini söyledi. Bal ayrıca MERHABA gazetesine şunları söyledi; ‘’ Giresun’dan geliyorum, Balıkesir Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kazandım baskı sanatları bölümündeyim. Sınav için  10 gün burada kaldım. Sınavı kazandım. Biraz okulda minibüs için sıkıntı çektik ama gerisi güzeldi, Ayvalık’ı gezdik. Balıkesir’in bir ilçesi olarak insanları da güzel. Bütün hocalarımla konuştum herkes çok beğeniyorlar grafiğe filan geçiş yaparım diye düşündüm baskıdan da devam edebilirim. Giresun’daki hocalarım da çok güzel bir şehir olduğunu söyledi.  Şu anda bir sıkıntı yok buraya geldiğimden beri bana bilgiler de verildi buradan araçla misafirhaneye gideceğiz’ ’dedi.

‘’BALIKESİR ÖĞRENCİLERE DÜŞKÜN BİR ŞEHİR’’

Bu sene 2.sınıf olduğunu söyleyen ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü okuyan Balıkesir Üniversite öğrencisi olan Utku Şahin ise Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın öğrencileri ağırlamasından dolayı çok gururlu olduğunu söyledi. Öğrenci Utku Şahin MERHABA gazetesine şöyle konuştu; ‘‘ 2.sınıfım.Ben Utku Şahin, İzmit Kocaeli’nden geliyorum. Burada çok güzel karşılandım. Benim 2.üniversitem burası. Önceden Mersin üniversitesinde okudum, orada böyle karşılanmamıştım. Hoş geldin diyen olmamıştı .Burası benim için çok güzel bir deneyim oldu.  Valimizin böyle bir teşrifte bulunması bizler ile görüşecek olması bizi gerçekten gururlandı da. Ailemi arayıp hemen söyledim. Balıkesir öğrencilere ne kadar düşkün olduğunu gösterdi” RÖPORTAJLAR MUHAMMED CAN AKYÜREK FOTO NURSİMA AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu